۱۴۰۳-۰۴-۱۰

ایرانشهر؛ یک شهروند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

خبرگزاری هرانا – روز جمعه هشتم تیرماه، عبدالواحد شیهکی، شهروند اهل ریگان توسط نیروهای امنیتی در ایرانشهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، روز جمعه هشتم تیر ۱۴۰۳، یک شهروند در ایرانشهر بازداشت شد.

هویت وی، “عبدالواحد شیهکی، اهل ریگان” گزارش شده است.

بر اساس این گزارش، بازداشت آقای شیهکی پس از حضور وی در یک جلسه صلح و سازش در ایرانشهر در حین خروج از مسجد توسط ماموران اداره اطلاعات صورت گرفته است.

تاکنون از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۳/۰۴/۰۹



source https://aghvam.bashariyat.org/?p=93716

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی سه شهروند در زندان تهران بزرگ

خبرگزاری هرانا – علیرضا مجتهدی، حامد آریانی و محمد علیدوست شهروندان ساکن تهران، علیرغم گذشت حدود چهارده ماه از زمان دستگیری، کماکان در زندان تهران بزرگ در بلاتکلیفی بسر میبرند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، علیرضا مجتهدی، حامد آریانی و محمد علیدوست در بازداشت بسر میبرند.

براساس اطلاعات دریافتی هرانا، این سه شهروند ساکن محله نازی آباد تهران در اردیبهشت سال گذشته در خصوص پرونده ای مشترک بازداشت شدند. با گذشت حدود چهارده ماه از زمان دستگیری همچنان دادگاهی برای آنها برگزار نشده است و این شهروندان به صورت بلاتکلیف در سالن دو بند دو زندان تهران بزرگ بسر میبرند.

یک منبع نزدیک به خانواده یکی از این شهروندان در تماس با هرانا عنوان کرد که “در بازجویی ها دلیل بازداشت آنان، حضورشان در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ عنوان شده است.”

این شهروندان پس از بازداشت، ابتدا به بند ۲۰۹ زندان اوین و سپس به زندان تهران بزرگ منتقل شدند.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۳/۰۴/۰۹



source https://aghvam.bashariyat.org/?p=93713

۱۴۰۳-۰۴-۰۹

چهارمین روز از اعتصاب احمدرضا جلالی در زندان اوین

خبرگزاری هرانا – احمدرضا جلالی، زندانی سیاسی دوتابعیتی محکوم به اعدام که در زندان اوین محبوس است، از روز سه شنبه پنجم تیرماه در اعتراض به اینکه مشمول مبادله زندانیان بین ایران و سوئد نشده، دست به اعتصاب غذا زده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، احمدرضا جلالی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام محبوس در زندان اوین، در اعتصاب غذا بسر می‌برد.

ویدا مهران‌نیا، همسر آقای جلالی، با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود اعلام کرد: همسرم که با اعدام قریب‌الوقوع توسط جمهوری اسلامی مواجه است، در اعتراض به اینکه نامش در مبادله اخیر زندانیان میان ایران و سوئد نبوده، از روز سه‌شنبه پنجم تیرماه دست به اعتصاب غذا زده است.
خانم مهران‌نیا افزود: “او تاکنون نزدیک به ۳۰۰۰ روز را در زندان بدنام اوین تحمل کرده است. سازمان ملل و سازمان‌های حقوق بشری، همسرم را بی‌گناه اعلام کرده‌اند و تأیید کرده‌اند که به‌طور خودسرانه دستگیر شده و به عنوان مهره‌ای در بازی ظالمانه دیپلماسی گروگان‌گیری ایران استفاده شده و خواستار آزادی بدون قید و شرط او شده‌اند.”

چندی پیش، نخست‌وزیر سوئد از مبادله حمید نوری با سعید عزیزی و یوهان فلودروس، دیپلمات سوئدی، خبر داد.

آقای جلالی در اردیبهشت ۱۳۹۵ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و از بابت اتهام جاسوسی به اعدام محکوم شد. این حکم نهایتا در آذر ۱۳۹۶ توسط دیوان عالی کشور تایید شد. ذبیح‌الله خدائیان، سخنگوی سابق قوه قضاییه در تاریخ بیستم اردیبهشت سال ۱۴۰۱ در نشست خبری اعلام کرده بود حکم اعدام احمدرضا جلالی، زندانی دو تابعیتی قطعی است.
او همچنین در خصوص امکان مبادله احمدرضا جلالی با حمید نوری مدعی شده بود: ” این دو موضوع هیچ ارتباطی با هم ندارند. لذا بحثی مبنی بر تبادل این دو نفر مطرح نیست.” با این وجود سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیه ای عنوان کرده بود که مقامات ایران با تهدید به اعدام احمدرضا جلالی هدف مبادله وی را دارند.

احمدرضا جلالی، استاد دانشگاه که در اردیبهشت ۱۳۹۵ به دعوت دانشگاه تهران به ایران سفر کرده بود، توسط نیروهای امنیتی به اتهام “محاربه از طریق جاسوسی برای اسرائیل” بازداشت شد. دادستان تهران احمدرضا جلالی را به “انتقال اطلاعات مربوط به پروژه‌های به کلی سری نظام در حوزه‌ های تحقیقاتی، نظامی، دفاعی و هسته‌ ای در قبال دریافت مبالغی به همراه حق شهروندی کشور سوئد برای خود و خانواده‌ اش” متهم کرده است.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۳/۰۴/۰۸



source https://aghvam.bashariyat.org/?p=93694

آستارا؛ چند شهروند در پی واکنش به جانباختن ابراهیم رئیسی بازداشت شدند

خبرگزاری هرانا – فرماندار آستارا از بازداشت چند شهروند در این شهرستان در پی واکنش به جانباختن ابراهیم رئیسی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مهر، چند شهروند در آستارا در پی واکنش به جانباختن ابراهیم رئیسی بازداشت شدند.

فرماندار آستارا مدعی شد: “کلیپی در صفحات مجازی منتشر شد مبنی بر اینکه مردم شهرستان مرزی بندر آستارا بابت حادثه سقوط بالگرد ابراهیم رئیسی در حال شادی هستند و این حرکت باعث جریحه دار شدن احساسات امت حزب الله، خانواده شهدا و مردم ولایتمدار این شهرستان شد.”

محمد رضا شهاب زاده با این ادعا که “این افراد اقدامات دیگری را از جمله آتش زدن بنرهای رئیس جمهور و ضبط تصاویر و انتشار در شبکه‌های نفاق انجام داده بودند و با این شبکه ها ارتباطات و مراودات مالی نیز داشتند”، از بازداشت آنها خبر داد.

در این گزارش، به هویت، تعداد و محل نگهداری این شهروندان بازداشت شده اشاره ای نشده است.

بعد از ظهر یکشنبه سی‌ام اردیبهشت، هلی‌کوپتر حامل ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران به همراه چند تن از همراهانش از جمله حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه، در جنگل دیزمار در محدوده عمومی میان ورزقان و جلفا، دچار حادثه شد. صبح روز دوشنبه سی و یکم اردیبهشت ماه پس از پیدا شدن محل وقوع سانحه و یافتن لاشه بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، خبر درگذشت او و همراهانش توسط رسانه های رسمی اعلام شد.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۳/۰۴/۰۸



source https://aghvam.bashariyat.org/?p=93691

۱۴۰۳-۰۴-۰۸

لیست کتابهای جدید منتشر شده در کتابخانه اینترنتی کانون دفاع از حقوق بشر در ایران در ژوئن ۲۰۲۴



source https://aghvam.bashariyat.org/?p=93686

بانه؛ یک کولبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی زخمی شد

خبرگزاری هرانا – روز چهارشنبه ششم تیرماه، یک کولبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی در مناطق مرزی بانه، زخمی شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کولبرنیوز، روز چهارشنبه ششم تیر ۱۴۰۳، تیراندازی نیروهای نظامی در مرز “دوله‌شین” بانه، زخمی شدن یک کولبر را در پی داشت.

هویت وی “محمد کاکی، ٢١ ساله و اهل روستای دونیس از توابع شهرستان بانه” گزارش شده است.

در این گزارش آمده است؛ این کولبر که سوار بر اسب خود بوده، بر اثر شلیک مستقیم نیروهای نظامی، از ناحیه پا دچار جراحت شده است. همچنین اسب وی نیز در این حادثه کشته شد.

کولبری، شغلی کاذب و مشقت بار است که مردم مناطق مرزی در پی فقدان فرصت های شغلی به آن روی می آورند و سالانه ده ها تن در مواجهه با خطرات طبیعی و یا در پی شلیک نیروهای مرزبانی کشته و‌ یا زخمی می شوند.
در بخشی از گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۲؛ به شهروندانی که توسط ارگان‌های نظامی کشته و یا زخمی شده‌اند پرداخته شده است.

به غیر خسارت های مادی، قتل حیوانات بارکش و حوادث روی داده از جمله سرمازدگی و بهمن، در این گزارش قتل ۲۹ کولبر (باربر مرزی) و زخمی شدن ۳۵۳ تن آنان توسط نیروهای مرزبانی و انتظامی ثبت شده است.

لازم به ذکر است که ۱۱ کولبر دیگر نیز به واسطه شرایط اقلیمی و جغرافیایی مانند سرمازدگی و سقوط از ارتفاع دچار حادثه شدند که از این تعداد ۶ کولبر زخمی شدند و ۵ کولبر جان باختند.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۴/۰۷



source https://aghvam.bashariyat.org/?p=93671

۱۴۰۳-۰۴-۰۷

علی پویان مقدم جهت اجرای حکم حبس احضار شد

خبرگزاری هرانا – علی پویان مقدم، شهروند اهل سبزوار جهت اجرای حکم حبس به شعبه یک اجرای احکام دادگاه انقلاب این شهرستان احضار شد.

وی پیشتر توسط شعبه اول دادگاه انقلاب سبزوار به شش ماه حبس محکوم شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران،  علی پویان مقدم جهت اجرای حکم حبس احضار شد.

بر اساس احضاریه ای که در روز دوشنبه چهارم تیرماه، توسط شعبه یک اجرای احکام دادگاه انقلاب سبزوار صادر و به آقای پویان مقدم ابلاغ شده، از وی خواسته شده تا ظرف مدت ده روز خود را جهت اجرای حکم حبس به مرجع قضایی مذکور معرفی کند.
علی پویان مقدم، فرزند صفر، شهروند اهل سبزوار در تاریخ چهاردهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ شانزدهم همان ماه با تودیع وثیقه آزاد شده بود.

وی نهایتا در بهمن ماه ۱۴۰۲، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب سبزوار به ریاست قاضی غلامی از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به شش ماه حبس تعزیری محکوم شد.

حکم مذکور اوایل خردادماه سال جاری توسط شعبه سی و پنج دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی عینا تایید شد.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۴/۰۶



source https://aghvam.bashariyat.org/?p=93628

۱۴۰۳-۰۴-۰۶

پیرانشهر؛ بازداشت و بی‌خبری از سرنوشت صلاح سوری توسط نیروهای امنیتی

یک شهروند کُرد با هویت صلاح سوری در پیرانشهر توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت و سرنوشتش نامعلوم است.

براساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، طی روزهای اخیر، صلاح سوری، شهروند اهل پیرانشهر توسط نیروهای اداره اطلاعات، بدون ارائه هرگونه برگه قضایی در سه راه جلدیان این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

به گفته منابع آگاه، نیروهای امنیتی حین بازداشت این شهروند اقدام به ضبط تلفن همراه وی کرده‌اند.

تا زمان تنظیم این گزارش، اطلاع دقیقی از دلایل بازداشت، اتهامات انتسابی، محل نگهداری و سرنوشت صلاح سوری در دسترس نیست.

هەنگاو؛ چهارشنبه ۶ تیر ۱۴۰۳



source https://aghvam.bashariyat.org/?p=93622

با پایان ایام مرخصی؛ اسماعیل احمدی به زندان اهر بازگشت

خبرگزاری هرانا – اسماعیل احمدی، فعال ترک (آذربایجانی) با پایان ایام مرخصی به زندان اهر بازگشت.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، اسماعیل احمدی راهی زندان اهر شد.

بازگشت آقای احمدی به زندان با پایان ایام مرخصی وی صورت گرفته است. او در تاریخ بیست و ششم خرداد ماه با تودیع وثیقه از زندان اهر به مرخصی اعزام شده بود.
این زندانی اواخر مردادماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در شهر ورزقان بازداشت و در تاریخ دوم شهریور همان سال، با تودیع وثیقه چهارصد میلیون تومانی از زندان اهر آزاد شد.

چندی بعد جلسات بدوی و تجدیدنظر رسیدگی به اتهامات وی در مراجع قضایی برگزار شد. وی نهایتا از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به سه ماه و یک روز حبس محکوم شد.

آقای احمدی در تاریخ یکم اردیبهشت ماه امسال جهت تحمل حبس به زندان اهر منتقل شد.

اسماعیل احمدی بکرآباد، فعال ترک (آذربایجانی) پیش از این نیز از بابت فعالیت های خود، سابقه بازداشت و برخوردهای قضایی را داشته است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۴/۰۶



source https://aghvam.bashariyat.org/?p=93617

۱۴۰۳-۰۴-۰۵

یک نوجوان شانزده ساله در دشتیاری بازداشت شد

خبرگزاری هرانا – روز جمعه یکم تیرماه، محمد جت، نوجوان شانزده ساله توسط نیروهای امنیتی در دشتیاری بازداشت شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از حال وش، روز جمعه یکم تیر ۱۴۰۳، یک نوجوان در دشتیاری بازداشت شد.

هویت او، محمد جت، شانزده ساله، فرزند لالبخش، اهل و ساکن روستای شهرک کرمبل شهر نگور از توابع شهرستان دشتیاری گزارش شده است.

بر اساس این گزارش، وی در مقابل منزل خانوادگی توسط نیروهای امنیتی لباس شخصی که سرنشینان یک دستگاه خودرو بدون پلاک پژو ۴۰۵ بودند، با خشونت و بدون ارائه حکم قضایی بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شده است.

همچنین، این نوجوان حدود یک سال پیش به اتهام نگهداری اسلحه در دشتیاری بازداشت و چندی بعد با ضمانت از کانون اصلاح و تربیت زاهدان آزاد شده بود.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از اتهامات مطروحه علیه این نوجوان و وضعیت وی اطلاعی حاصل نشده است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۴/۰۴



source https://aghvam.bashariyat.org/?p=93568

۱۴۰۳-۰۴-۰۴

گزارش تحلیلی قتل‌های قانونی، خرداد ۱۴۰۳

گزارش و نمودار از: فرشاد اعرابی

یادآوری: با توجه به سانسور خبری حاکم بر رسانه‌های ایران، آنچه در پی می‌آید گزارشی است کوتاه و فشرده از نقض حقوق جامعه ایران در محدوده اعدام شهروندان طی دوره زمان یک ماه گذشته که نمی‌تواند بازتاب ‌دهنده کامل قتل دولتی باشد.

متأسفانه برغم تمام تلاش‌هایی که از جانب فعالین و نهادهای حقوق بشری صورت می‌گیرد، صدور و اجرای حکم اعدام که یکی از مهمترین موارد نقض حقوق بشر ایرانیان بشمار می‌رود، کماکان پا برجاست و هیچگونه آمار دقیقی نیز از تعداد آنان وجود ندارد، لاجرم ما در این گزارش مواردی که خبرگزاری‌های مورد تأیید دولت ایران منتشر کرده‌اند را به ۳ گروه «اخبار، صدور و اجرای حکم اعدام» تقسیم‌بندی نموده‌ایم که نمی‌تواند در برگیرنده تمام اعدام‌های گسترده‌ای باشد که هر روزه و بصورت پیدا و پنهان در جمهوری اسلامی ایران اجرا می‌شود، گفتنی است بیش از ۷۵ درصد اعدام‌ها بصورت مخفیانه اجرا شده و توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند و یا اعدام با اتهاماتی واهی و یا بدون وجود مدرک و یا دلایل کافی که با استناد به حکم «قَسامه» در فقه اسلامی و حقوق کیفری ایران وجود دارد، یعنی نقض ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر.

نمونه: در اکتبر ۲۰۱۷ حکم اعدام «مجتبی غیاثوند» بر اساس «قَسامه» در کرج اجرا شد و در فوریه ۲۰۱۸ نیز با استناد به این بند از فقه اسلامی حکم مرگ دولتی برای صالح شریعتی ۱۶ ساله صادر شده است.

قَسامه: براساس عدم اطمینان قاضی نسبت به مجرم بودن متهم و فقط بر اساس حداکثر ۵۰ سوگند از جانب وابستگان شاکی انجام و صادر می‌گردد و برای تسهیل در قتل نوع بشر ۱۰ نفر نیز می‌توانند هریک ۵ مرتبه سوگند یاد کنند و یا …

قتل‌های قانونی خرداد ماه ۱۴۰۳ توسط دولت جمهوری اسلامی ایران

اخبار اعدامیان:

درخواست اعاده دادرسی آروین قهرمانی (ناتانل)، جوان یهودی ایرانی که در جریان یک نزاع منجر به مرگ یک نفر، بازداشت و به اعدام محکوم شده بود، در دیوان عالی کشور رد شد. هم اکنون برخی از چهره‌های مطرح از جمله تعدادی از چهره های هنری، در تلاش برای کسب رضایت از اولیای دم مقتول، به عنوان آخرین راه نجات این زندانی از مجازات اعدام هستند.هرانا ۴ خرداد

کامران شیخه، زندانی مذهبی محکوم به اعدام کُرد از زندان قزلحصار کرج به زندان مرکزی مهاباد منتقل شده است. وی در معرض خطر جدی اجرای حکم اعدام قرار دارد و شش هم‌پرونده‌اش، پیش از این اعدام شده‌اند. انتقال کامران شیخه به صورت ناگهانی و بدون اطلاع قبلی این زندانی مذهبی انجام گرفته و این امر، نگرانی جدی را در مورد اجرای حکم و سرنوشت وی به دنبال داشته است.هه نگاو ۱۳ خرداد

حکم اعدام و شانزده سال حبس محمد خضرنژاد، روحانی اهل سنت بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱،توسط شعبه چهل و یک دیوان عالی کشور به ریاست قاضی “علی رازینی” تایید شد. پیشتر آقای خضرنژاد توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست قاضی رضا نجف‌ زاده، از بابت اتهامات افساد فی الارض، اقدام علیه امنیت ملی از طریق لطمه وارد کردن به تمامیت یا استقلال کشور و تبلیغ علیه نظام، به اعدام و شانزده سال حبس محکوم شده بود؛کردپا ۱۷ خرداد

در گزارش تکمیلی: حکم اعدام محمد خضرنژاد، روحانی اهل سنت بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، با تخفیف مجازات، به حبس تغییر کرد.میزان ۲۱ خرداد

حکم اعدام سید محمدجواد وفایی ثانی، زندانی سیاسی محبوس در زندان وکیل آباد مشهد توسط شعبه نهم دیوان عالی کشور برای دومین بار نقض شده و پرونده وی جهت رسیدگی مجدد به شعبه هم عرض ارجاع شد.هرانا ۱۸ خرداد

حکم اعدام چهار متهم در کرج توسط دیوان عالی کشور نقض و پرونده آنها به شعبه هم عرض ارسال شد. این افراد پیشتر از بابت اتهام “افساد فی الارض از طریق جنایت علیه تمامیت جسمانی افراد” در پرونده فروش مشروبات الکلی مسموم در استان البرز به اعدام محکوم شده بودند. مهر ۳۰ خرداد

حکم اعدام یک مربی فوتبال که متهم است هشت پسر نوجوان را مورد آزار جنسی قرار داده است، توسط دیوان عالی کشور نقض و پرونده وی جهت رسیدگی مجدد به دادگاه ارسال شد. اعتماد ۳۰ خرداد

صدور حکم اعدام:

قتل:

  یک متهم به قتل توسط دادگاه کیفری استان تهران به اعدام محکوم شد.در این پرونده محسن در پی درگیری با پدرام و شلیک گلوله او را به قتل رسانده بود. اعتمادآنلاین ۹ خرداد

یک متهم که با انگیزه ناموسی همسرش را به قتل رسانده است، توسط دادگاه کیفری استان تهران به اعدام محکوم و حکم صادره در دیوان عالی کشور تایید شد. در زمستان سال ۱۳۹۲، در پی مراجعه و گزارش مردی با نام ناصر به اداره پلیس مبنی بر گم شدن همسرش با نام آذر تحقیقات پلیس آغاز شد.که در پی تحقیقات صورت گرفته مشخص شد  ناصر همسر خود را بدلیل رابطه با پسر همسایه با ضربات چاقو به قتل رسانده.رکنا ۱۴ خرداد

یک متهم در تبریز به اعدام محکوم شد. در این گزارش قتل سه عضو یک خانواده شامل یک زن و مرد و نیز یک پسربچه شش ساله در تبریز، پلیس آگاهی تحقیقات جنایی خود را آغاز کرد و داماد خانواده به عنوان متهم به قتل دستگیر شد.پس از بازجویی صورت گرفته متهم به قتل اعتراف کرده و قضات دادگاه، متهم را به سه بار اعدام از طریق آویختن به چوبه دار در محوطه زندان مرکزی محکوم کردند.رکنا ۱۸ خرداد

برای یک زندانی در تهران حکم اعدام صادر شد. به دلیل درگیری دو جوان بر سر بازی مافیا در یکی کافی شاپ های شهر ری یکی از آنها با ضربه چاقو ازناحیه گردن ضخمی شده و بعد از دو روز در بیمارستان بدلیل خونریزی شدید جان باخت. نهایتا متهم توسط شعبه ۱۰ دادگاه کیفری یک استان تهران به اعدام محکوم شد. باشگاه خبرنگاران جوان ۲۴ خرداد

دو متهم در مشهد در خصوص پرونده ای مشترک از بابت اتهام قتل توسط دادگاه کیفری به اعدام محکوم شدند. جسد مرد ۴۰ ساله ای در اطراف رود مشهد در حالی کشف شد که بخشی از سر و صورت و گردن وی توسط حیوانات درنده خورده شده بود.در این پرونده دو جوان به نامهای محمد و مرتضی بنا به تکلیف شغلی خود هادی را جهت تحویل به مرکز ترک اعتیاد گرفته بودند آما با او درگیر شده و با باتوم به او ضربه وارد کرده اندکه موجب شکستگی در بدن و قتل وی شد. روزنامه خراسان ۲۷ خرداد

زن:

زنی در تبریز که متهم است با همدستی دو نفر دیگر مادر شوهرش را به قتل رسانده، با حکم دادگاه کیفری به اعدام محکوم شد.این زن متهم است که مادر ۷۰ ساله همسرش را با انگیره اخاذی پانزده میلیون ریالی به قتل رسانده است.رکنا ۸ خرداد

یک متهم به قتل توسط دادگاه کیفری تهران به اعدام محکوم و حکم صادره در دیوان عالی کشور تایید شد.در این پرونده زنی به عنوان نامادری  پسر همسر خود را بدلیل اختلافاتی که با هم داشتند به قتل رسانده بود.اعتماد ۱۶ خرداد

زنی در دماوند که متهم است همسرش را به قتل رسانده، با حکم شعبه ۱۱ دادگاه کیفری یک استان تهران به اعدام محکوم شد.در این گزارش آمده است که زن بدلیل دفاع از دخترش در مقابل آزار همسرش اورا به قتل رسانده است.رکنا ۲۲ خرداد

 

تجاوز:

یک کارگردان از بابت اتهام تجاوز توسط شعبه پنجم دادگاه کیفری یک استان تهران پس از محاکمه مجدد به اعدام محکوم شد.این پرونده پنج قربانی داشته که هرکدام بصورت جداگانه شکایت خودشان را به پلیس ارائه داده بودند.متهم با یک زن ۴۰ ساله همدست بود که این زن به بیست سال زندان محکوم شد.رکنا ۱۵ خرداد

یک متهم در تهران به اعدام محکوم شد. نادر ۳۰ ساله متهم به آزار جنسی دخترنوجوان است که بعد از معاینه پزشکی قانون مشخص شد که دختر نوحوان هم مورد ضرب و شتم و هم آزار جنسی قرار گرفته است. سپس با توجه به مدارک موجود در پرونده و گزارش پزشکی قانونی متهم توسط شعبه ۱۱ دادگاه کیفری یک استان تهران به اعدام محکوم و حکم صادره در دیوان عالی کشور تایید شد.رکنا ۲۴ خرداد

جاسوسی:

حکم اعدام یک کولبر توسط دادگاه انقلاب ارومیه صادر شده است. این کولبر ادریس آلی نام دارد. دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست قاضی رضا نجف‌زاده، ادریس آلی را به اتهام جاسوسی برای اسرائیل به اعدام محکوم کرده است. کانون حقوق بشر ایران ۲۱ خرداد

 

اجرای حکم اعدام:

قتل:

 حکم اعدام ۱زندانی در بامداد روز یک‌شنبه ۶خردادماه ۱۴۰۳، در زندان قم به مرحله اجرا درآمد. هویت زندانی اعدام شده، علیرضا آرزومندی بوده است. علیرضا آرزومندی ۲۳ساله، اهل روستای آرزومند فراهان اراک است که ۳سال پیش به اتهام قتل دستگیر و به اعدام محکوم شده بود.کانون حقوق بشر ایران ۱۲ خرداد

حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل عمد به اعدام محکوم شده بود، یکشنبه سیزدهم خرداد در زندان نیشابور به اجرا درآمد. هویت وی، ایمان رضایی پور، حدوداً چهل ساله گزارش شده است. این زندانی پدر دو فرزند بود و از سه سال پیش به اتهام قتل عمد بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. وی دو بار دیگر نیز جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شده بود. سازمان حقوق بشر ایران ۱۹ خرداد

قاچاق مواد مخدر:

حکم سه زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرایم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، شنبه بیست و نهم اردیبهشت ماه در زندان مشگین شهر اجرا شد. هویت آنها، فردین موسی‌ زاده، پدر دو فرزند، چهل ساله، اهل مشگین شهر، مهدی خادم، بیست و هفت ساله، اهل روستای پریخان مشگین شهر و هاتف شعبانی، سی ساله گزارش شده است. سازمان حقوق بشر ایران ۳ خرداد

یک زندانی در زندان مرکزی قم اعدام شد. این زندانی سمیر سعیدی‌راد نام داشت. حکم اعدام وی سحرگاه یک‌شنبه ۶خرداد ۱۴۰۳، به مرحله اجرا درآمد. سمیر سعیدی‌راد ۳۵ساله اهل اراک بود. وی ۳سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.کانون حقوق بشر ایران ۷ خرداد

حکم سه زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرایم مواد مخدر و قتل به اعدام محکوم شده بودند، در زندان عادل آباد شیراز اجرا شد. هویت آنها، محمدسعید ظهرابی، حسن نعمت‌ الهی و محمود قائدی، سی ساله گزارش شده است. محمدسعید ظهرابی و حسن نعمت‌ الهی در یک پرونده مشترک از دو سال پیش به اتهام حمل ۸۰ کیلو مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند. محمود قائدی نیز از سه سال پیش با اتهام قتل عمد بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.سازمان حقوق بشر ایران ۱۶ خرداد

حکم دو زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرایم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، چهارشنبه شانزدهم خرداد در زندان زنجان به اجرا درآمد. هویت آنها، “نادر خسروی، سی و دو ساله، اهل قزوین و نصرالله ایوبی، بیست و هفت ساله، پدر یک فرزند و اهل اهواز” گزارش شده است. سازمان حقوق بشر ایران ۱۹ خرداد

حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرایم مواد مخدر توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود، یکشنبه بیستم خرداد  در زندان یزد به اجرا در آمد. هویت وی، “مصطفی علیپور، حدودا سی و پنج ساله و پدر یک فرزند” گزارش شده است. سازمان حقوق بشر ایران ۲۱ خرداد

یک زندانی در زندان همدان اعدام شد. این زندانی همایون اسلامی نام داشت و سحرگاه چهار‌شنبه ۲۳خراد ۱۴۰۳، در زندان همدان حلق‌آویز شد. وی پیشتر به اتهام ارتباط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. کانون حقوق بشر ایران ۲۴ خرداد

تجاوز:

در زندان چوبیندر قزوین سه شنبه اول خرداد  یک مرد ۲۳ ساله اعدام شد. مهدی عطائی، ۲۳ ساله، دو سال قبل به اتهام تجاوز به عنف به اعدام محکوم و حکم اعدام وی اجرا شد. کانون حقوق بشر ایران ۲ خرداد

خودکشی در زندان:

ادهم نارویی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام در زندان زاهدان، شامگاه پنجشنبه دهم خردادماه، از طریق بلعیدن قرص اقدام به خودکشی کرد و به بیمارستان خاتم الاانبیاء این شهر منتقل شد. دلیل اقدام به خودکشی آقای نارویی که از طریق بلعیدن قرص صورت گرفته، فشارهای عصبی ناشی از ترس از احتمال اجرای حکم اعدام این زندانی گزارش شده است.حال وش ۱۲ خرداد

در گزارش تکمیلی: ادهم نارویی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، از بیمارستان خاتم الانبیاء زاهدان به زندان این شهر بازگردانده شد.فعالین بلوچ ۶ خرداد

مرگ در زندان:

یک زندانی به دلیل نبود امکانات پزشکی در زندان بیرجند جان خود را از دست داد. این زندانی به دلیل ایست قلبی به بهداری زندان منتقل شد اما به دلیل نبود امکانات احیای وی امکان‌پذیر نبود و وی جان باخت.نام خانوادگی این زندانی مالکی احراز شده است. کانون حقوق بشر ایران ۲۰ خرداد

مرگ براثرشکنجه:

یک جوان بلوچ به نام محمد گرگیچ در بازداشتگاه اداره مواد مخدر در زیر شکنجه جان باخت. این جوان روز چهارشنبه ۲۳خرداد ۱۴۰۳، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اداره مواد مخدر منتقل شده بود. ماموران این ستاد روز شنبه  ۲۶خرداد به خانواده وی اطلاع دادند که وی در این بازداشتگاه جان خود را از دست داده است. کانون حقوق بشر ایران ۲۷ خرداد

رهایی از اعدام:

قتل:

یک زندانی در قائم‌ شهر که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، با کسب رضایت از اولیای دم از چوبه‌دار رهایی یافت. این زندانی ۳۳ ساله که محکوم به اعدام بود. صدا و سیما۱ خرداد

یک زندانی در تهران که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، با کسب رضایت از اولیای دم از چوبه‌ دار رهایی یافت. در سال ۱۳۹۷ در پی نزاع خیابانی دو جوان در تهران، یک از آنها با ضربات چاقو مصدوم شد و در بیمارستان درگذشت.اعتماد ۴ خرداد

دو زندانی در بندرعباس که پیشتر در پرونده ای مشترک از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، با کسب رضایت از اولیای دم از چوبه‌ دار رهایی یافتند. شامگاه یکی از روزهای تیرماه سال ۹۹ فردی در بندرعباس در جریان یک درگیری با دو نفر  به شدت مجروح شد و پس از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داد. همشهری ۶ خرداد

یک زندانی در گیلان با تلاش اعضای شورای حل اختلاف استان و برگزاری جلسات متعدد، نهایتا در پی رضایت و اقدام نیک و خیرخواهانه اولیای دم، این زندانی پس از ۹ سال از مجازات ز مجازات اعدام رهایی یافت. میزان ۹ خرداد

یک زندانی در استان گیلان از اعدام رهایی یافت. این زندانی که سی و شش سال دارد از سال ۱۳۹۴ به مدت ۹ سال به دلیل ارتکاب قتل در زندان رشت به سر می‌برد. با تلاش مسئولان و افراد مختلف، اولیای دم گذشت کردند و نهایتاً این زندانی از مجازات اعدام رهایی یافت.تابناک ۱۱ خرداد

یک زندانی در تهران از مجازات اعدام رهایی یافت. درسال ۱۴۰۱، پسر جوانی در محله خاک سفید تهران مادرش را به نام النار با ضربات چاقو به قتل رساند. نهایتا متهم با گذشت اولیای دم از مجازات اعدام رهایی یافت و قرار است که به زودی به لحاظ جنبه عمومی جرم در دادگاه محاکمه شود.اعتماد ۱۶ خرداد

مردی که از بابت قتل همسرش به اعدام محکوم شده بود از مجازات اعدام رهایی یافت. مردی تحصیل کرده با نام رسول که در یکی از شهرهای غرب کشور زندگی می‌کرد به دلیل اختلافات خانوادگی همسرش را به قتل رساند. اولیای دم جهت رضایت شرط گذاشتند که متهم با رفتن به مناطق محروم ضمن اینکه هزینه و شرایط تحصیل چندین دانش آموز را فراهم کند، می بایست به دانش آموزان این مناطق محروم نیز درس و آموزش بدهد.اعتماد ۱۶ خرداد

یک متهم به قتل یک مامور پلیس، پس از ده سال از مجازات اعدام تبرئه و حکم آزادی او توسط دیوان عالی کشور تأیید شد.متهم که قبلا به قتل اعتراف کرده بود اعلام کرد که در زمان وقوع قتل در محل حادثه نبوده و اعترافاتش تحت فشار بوده است.با تحقیقات مجدد مشخص شد در هنگام قتل متهم در آنجا حضور نداشته.همشهری ۲۰ خرداد

یک زندانی در تهران در پی گذشت اولیای دم از اعدام رهایی یافت. سال ۱۳۹۷ در پی مرگ یک شهروند در جریان یک درگیری خیابانی در دستور کار پلیس قرار گرفت. پس از چندی یک متهم به نام “هومن” در این خصوص بازداشت شد. به دنبال بخشش اولیای دم، هومن از مجازات اعدام نجات یافت و به‌ زودی در دادگاه کیفری استان تهران پای میز محاکمه می‌رود تا این بار از جنبه عمومی جرم محاکمه شود.اعتماد ۲۰ خرداد

یک زندانی در شهرستان شادگان که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، با کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت.این زندانی با تلاش معتمدین طوایف و برگزاری چندین جلسه صلح و سازش، نهایتا در پی رضایت اولیای دم این زندانی پس از پنج سال از مجازات اعدام رهایی یافت.میزان ۲۱ خرداد

یک زندانی در دزفول که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، با کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت. حدود هجده ماه پیش مردی از بابت اتهام قتل پسر عموی خود بازداشت و سپس توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود.ایرنا ۲۳ خرداد

یک زندانی در بندرعباس از مجازات اعدام رهایی یافت. وی به جرم قتل عمد پس از سیزده سال حبس، منتظر اجرای حکم اعدام بود که در نتیجه تلاش سرپرست و قضات اجرای احکام دادسرای مرکز استان هرمزگان و اعضای شورای حل اختلاف زندان بندرعباس، اولیای دم رضایت خود را اعلام کردند و به این زندانی حیاتی دوباره بخشیدند. میزان ۲۸ خرداد

یک زندانی در بروجرد از مجازات اعدام رهایی یافت. این زندان پس از شش با همکاری اعضاء کمیته صلح و سازش و وساطت ریش‌سفیدان و معتمدین محلی مختومه اعلام شد.میزان ۲۸ خرداد

یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، با رضایت اولیای اولیای دم با شرط اینکه متهم ۵۰ کودک کار را شناسایی کند و برایشان پوشاک و تفریح فراهم کند، رضایت دادند. به این‌ ترتیب، متهم از اعدام نجات یافت.همشهری آنلاین ۲۹ خرداد

یک زندانی در ارومیه از مجازات اعدام رهایی یافت. فردی با هویت «آ – ن» به اتهام قتل دستگیر و روانه زندان ارومیه شده بود که پس از طی مراحل قانونی رسیدگی به جرم این فرد، حکم اعدام وی صادر و تایید شد.ایرنا ۳۱ خرداد

مواد مخدر:

چهار زندانی در زندان قزلحصار کرج که پیشتر از بابت جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند از مجازات اعدام رهایی یافتند. هویت سه تن از این زندانیان، مجید مرادی، داریوش بیگلری و رامین (نام خانوادگی نامشخص)، احراز شده است. این چهار زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند، شامل عفو شده و از مجازات اعدام رهایی یافتند. حکم اعدام آنها به ۳۰ سال حبس تبدیل شده است.۳۱ خرداد

کانون دفاع از حقوق بشر در ایران



source https://aghvam.bashariyat.org/?p=93545

گزارش تحلیلی نقض حقوق اقوام و ملل ایرانی، خرداد ماه ۱۴۰۳

گزارش تحلیلی نقض حقوق اقوام و ملل ایرانی، خرداد ماه ۱۴۰۳

رضا شایگان

یادآوری: با توجه به سانسور خبری حاکم بر رسانه‌های ایران، این گزارش تنها بیانگر گوشه‌هایی از نقض حقوق اقوام مختلف ایرانی است که توسط خبرگزاری‌های مورد تأیید ایران، بازتاب داده شده است و نمی‌تواند بیانگر نقض گستردۀ این قشر بزرگ از هم‌میهنان‌مان باشد.

همچنین از آنجا که دولت جمهوری اسلامی اجازه فعالیت به مدافعان حقوق بشررا نمی‌دهد، بویژه فعالیت درمحدوده گزارشگری و تهیه آمار نقض حقوق بشر، بازهم گزارش پیشرو تنها می‌تواند بازتاب حجم بسیار اندکی از نقض گسترده حقوق اقوام و ملیت‌های گوناگون در ایران باشد.

همکاران ما با باور به اینکه نقض حقوق بشر شامل مرور زمان نمی‌شود، تمامی تلاش خود را در زمینه تهیه و گردآوری اسناد و شواهد نقض حقوق ایرانیان داخل و خارج از مرزهای ایران بکار گرفته‌اند با این امید که بتوانند روزی برای اجرای عدالت، بازپس‌گیری حقوق پایمال شده قربانیان و بازماندگان آنان، همچنین زندانیانی که به شیوه‌های مختلف مورد شکنجه قرار گرفته‌اند مورد استفاده قرار دهند، از این رو اعضای کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایران تا زمان تحقق این آرمان و شرایط مناسب، گردآوری اسناد و شواهد نقض حقوق بشر در ایران، افشا و انتشار آن را گامی می‌دانند بسیار ارزشمند و در همین مسیر تمامی تلاش خود را به کار خواهند گرفت.

حقوق پایمال شده اقوام و ملیت‌های مختلف ایران خرداد ماه ۱۴۰۳

اخبار عمومی:

واکنش به جانباختن رئیسی؛ تشکیل پرونده قضایی برای ۳۵ شهروند

در پی انتشار مطالبی در رابطه با سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، رئیس پلیس فتا از شناسایی هشتاد کاربر در فضای مجازی و تشکیل پرونده قضایی برای سی و پنج شهروند در این راستا خبر داد. رئیس پلیس فتا در این خصوص گفت: در راستای پاکسازی فضای مجازی از انتشار هر گونه محتوای برهم زننده امنیت روانی جامعه با مصادیق توهین آمیز، تولید و انتشار شایعه و یا هرگونه محتوای مغایر شعائر اخلاق و در تضاد با روحیات دینی و مذهب کشور متاثر از واقعه سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، براساس اجرای طرح های رصد پیش دستانه در ۳۶ ساعت گذشته ۵۵۰ رصد تخصصی از تارنماهای فعال در فضای مجازی ۸۰ عنوان مجرمانه شناسایی شدند. به گفته وحید مجید، از این تعداد ۳۵ اقدام عملیاتی شامل تذکر احضار و ارجاع به مرجع قضایی صورت گرفته است. هرانا ۱ خرداد

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ۹: عدم توقیف حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده ۱۰: حق محاکمه قانونی برای همه

ماده ۱۲: عدم دخالت در احوالات شخصی

ماده ۲۲: حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی

اخبار زندانیان:

اکبر یوسفی از بازداشتگاه اداره اطلاعات ملکان آزاد شد

اکبر یوسفی، شهروند ساکن ملکان که روز دوشنبه سی و یکم اردیبهشت ماه، توسط ماموران اداره اطلاعات این شهرستان بازداشت شده بود، پس از ساعاتی بازجویی از بازداشتگاه این نهاد امنیتی آزاد شد. تاکنون از نحوه آزادی این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۱ خرداد

چهار متهم سیاسی به “بغی” متهم شدند

پویا قبادی، بابک علیپور، ابوالحسن منتظر و سید محمد تقوی اواخر اردیبهشت ماه، توسط شعبه پنجم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تهران از بابت اتهاماتی از جمله “بغی” تفهیم شدند. اتهامی که می تواند به صدور حکم های سنگین از جمله اعدام منتهی شود. این متهمان سیاسی به همراه وحید بنی عامریان که او نیز به “بغی” متهم شده است، ساعاتی پیش از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند قرنطینه این زندان منتقل شدند. هرانا ۱ خرداد

در گزارش تکمیلی ۱: تداوم بازداشت شش متهم به بغی در زندان اوین

وحید بنی عامریان، پویا قبادی، بابک علیپور، ابوالحسن منتظر، سید محمد تقوی و اکبر دانشفر کماکان در زندان اوین در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرند. این شهروندان چندی پیش در یک پرونده مشترک از بابت اتهاماتی از جمله “بغی” تفهیم شدند. اتهامی که می تواند به صدور حکم های سنگین از جمله اعدام منتهی شود. این متهمان سیاسی در تاریخ بیست و پنجم اردیبهشت ماه، در شعبه پنجم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تهران به ریاست بازپرس علیزاده در یک پرونده مشترک به ظن عضویت و همکاری با یکی از گروه های مخالف نظام از بابت اتهام بغی و از بابت اتهام اجتماع و تبانی بر علیه امنیت کشور تفهیم شدند. هرانا ۱۸ خرداد

در گزارش تکمیلی ۲: تداوم بازداشت و بلاتکلیفی شش متهم سیاسی در زندان اوین

وحید بنی عامریان، پویا قبادی، بابک علیپور، ابوالحسن منتظر، سید محمد تقوی و اکبر دانشفر که به بغی متهم هستند، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین در بازداشت بسر میبرند. این متهمان سیاسی در تاریخ بیست و پنجم اردیبهشت ماه سال جاری، در شعبه پنجم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تهران به ریاست بازپرس علیزاده در یک پرونده مشترک به ظن عضویت و همکاری با یکی از گروه های مخالف نظام از بابت اتهام بغی و از بابت اتهام اجتماع و تبانی بر علیه امنیت کشور تفهیم شدند. هرانا ۲۵ خرداد

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات سالار طاهرافشار و ودود اسدی برگزار شد

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات سالار طاهرافشار و ودود اسدی، فعالین ترک (آذربایجانی)، امروز سه شنبه یکم خردادماه در شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. در جریان این جلسه که در شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی برگزار شد، آقایان اسدی و طاهرافشار از بابت اتهام اجتماع و تبانی جهت برهم زدن امنیت ملی به دفاع از خود پرداختند. هرانا ۱ خرداد

گزارشی از مشکلات زندانیان محبوس در سالن پانزده ندامتگاه مرکزی کرج

ساکنان سالن پانزده ندامتگاه مرکزی کرج که محل نگهداری زندانیان سیاسی و عقیدتی همچون ماشالله کرمی، مهدی بیرامی، سیامک نصیری، کامیار حبیبی، سامان استوار، طاهر اصغرپور، رضا راسخی و ابوالفضل پورحسینی است، با مشکلاتی از جمله، عدم دسترسی به سالن ورزشی و با مشکلاتی در برقراری تماس تلفنی با خانواده‌های خود مواجه هستند. در حال حاضر تعداد ساکنان این بند دست کم ۲۵ نفر است و به‌دلیل ازدحام جمعیت، صدای آنان هنگام مکالمه تلفنی با خانواده‌هایشان به سختی شنیده می‌شود. همچنین زندانیان این سالن از دسترسی به باشگاه نیز محروم هستند. هرانا ۲ خرداد

در گزارش تکمیلی: رضا راسخی از ندامتگاه مرکزی کرج آزاد شد

رضا راسخی، زندانی سیاسی با پایان دوران محکومیت خود از ندامتگاه مرکزی کرج آزاد شد. آزادی آقای راسخی، پس از تحمل حدود هفت ماه حبس صورت گرفته است. این شهروند باید در تاریخ دهم مرداد سال جاری برای تحمل دو سال تبعید راهی شهرستان بستان آباد شود. هرانا ۲۱ خرداد

تداوم بازداشت و بیخبری از وضعیت سعد دینارزهی در زندان زاهدان

سعد دینارزهی، شهروند اهل شهرستان سرباز علیرغم گذشت بیش از یک ماه از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان زاهدان بسر میبرد. آقای دینارزهی، شهروند بیست ساله و اهل روستای گتان از توابع شهرستان سرباز، روز دوم اردیبهشت ماه به همراه دو برادرش با هویت “زرین دینارزهی‌ و منصور دینارزهی” و دایی اش “عبدالوهاب دهانی”، توسط نیروهای اطلاعات سپاه در این روستا بازداشت شده بود. هرانا ۲ خرداد

گزارشی از آخرین وضعیت شهریار نصرالهی در زندان اراک

شهریار نصرالهی، زندانی سیاسی در تاریخ سیزدهم اردیبهشت ماه با پایان ایام مرخصی به زندان اراک بازگشت. از آن تاریخ تاکنون وی با خانواده خود تماس تلفنی نداشته است. در تاریخ سیزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ آقای نصرالهی با پایان ایام مرخصی به زندان اراک بازگشت. از آن زمان تاکنون وی از تماس تلفنی با خانواده خود محروم مانده، امری که افزایش نگرانی های خانواده وی را در پی داشته است. هرانا ۳ خرداد

ممنوعیت ملاقات؛ گزارشی از آخرین وضعیت عباس واحدیان شاهرودی

عباس واحدیان شاهرودی، نویسنده و فعال مدنی محبوس در زندان وکیل آباد مشهد، از هفته پیش تاکنون ممنوع الملاقات شده است. آقای واحدیان شاهرودی از هفته پیش تاکنون به دستور مسئولان مربوطه از ملاقات با خانواده‌ خود محروم مانده است. این امر به دلیل خواندن متنی در حین تماس که در خصوص تولد دخترش حاضر کرده بود، صورت گرفته است. هرانا ۳ خرداد

در گزارش تکمیلی: عدم موافقت با توقف حکم؛ عباس واحدیان شاهرودی در بهداری زندان بستری شد

عباس واحدیان شاهرودی، نویسنده و فعال مدنی محبوس در زندان وکیل آباد مشهد، به علت بیماری قلبی در بهداری زندان بستری شد. وکیل مدافع این زندانی اعلام کرد که وی نیاز به اعزام به مرخصی درمانی و تعویق اجرای حکم دارد که تاکنون با این درخواست موافقت نشده است. آقای واحدیان شاهرودی چندی پیش به دستور مسئولان مربوطه در زندان وکیل آباد مشهد از ملاقات با خانواده‌ خود محروم مانده بود. هرانا ۱۱ خرداد

برخورد با شهروندان پس از جانباختن رئیسی؛ تداوم بازداشت و بیخبری از وضعیت مریم دولت آبادی

مریم دولت آبادی، شهروند ساکن سبزوار که در پی انتشار مطالبی در رابطه با سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی دستگیر شده بود، علیرغم گذشت سه روز، کماکان در بازداشت بسر میبرد و خانواده او از وضعیتش بی اطلاع هستند. خانم دولت آبادی روز سه شنبه یکم خردادماه، در پی واکنش و انتشار مطالبی در رابطه با سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، توسط نیروهای امنیتی در سبزوار بازداشت شد. تاکنون از محل نگهداری این شهروند بازداشتی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۴ خرداد

گزارشی از آخرین وضعیت حمزه درویش در زندان لاکان رشت

حمزه درویش، زندانی سنی مذهب دوران محکومیت خود را بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در زندان لاکان رشت سپری میکند. وی اخیرا به یکی از سلولهای انفرادی این زندان منتقل شده و امکان برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده از این زندانی سلب شده است. لازم به ذکر است وی که روز یکشنبه بیست و سوم اردیبهشت ماه، از بیمارستان رازی به زندان بازگشت، برای بار دوم در زندان از طریق بلعیدن قرص اقدام به خودکشی کرد. او پس از این اقدام به سلول انفرادی منتقل شد. هرانا ۴ خرداد

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی کمال لطفی در زندان کامیاران

کمال لطفی، پدر رضا لطفی، یکی از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، علیرغم گذشت چهل و پنج روز از زمان بازداشت، کماکان در زندان کامیاران در بلاتکلیفی بسر میبرد. کمال لطفی مورخ بیست و یکم فروردین ماه، پس از دریافت احضاریه ای از دادگاه انقلاب قروه بازداشت شد. وی مدتی بعد، با پایان مراحل بازجویی به زندان کامیاران منتقل شد. هرانا ۴ خرداد

در گزارش تکمیلی: زندان کامیاران؛ تداوم بازداشت و بلاتکلیفی کمال لطفی

کمال لطفی، پدر رضا لطفی، یکی از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، علیرغم گذشت پنجاه و پنج روز از زمان بازداشت، کماکان در زندان کامیاران در بلاتکلیفی بسر میبرد. لازم به ذکر است آقای لطفی پس از اینکه به زندان کامیاران منتقل شد، به دستور دادستان کامیاران از حق تماس تلفنی و ملاقات با خانواده محروم شده است. همچنین تاکنون آزادی موقت او میسر نشده است. هرانا ۱۴ خرداد

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی فرزاد معظمی گودرزی در بند ۲۰۹ زندان اوین

فرزاد معظمی گودرزی، از بستگان رضا معظمی گودرزی، یکی از جان باختگان اعتراضات سراسری آبان ۹۸، علیرغم گذشت پنجاه و یک روز از زمان بازداشت، کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین بسر میبرد. آقای گودرزی همچنان از دسترسی به وکیل منتخب محروم مانده است. تا لحظه تنظیم این گزارش، از اتهامات مطروحه علیه این شهروند بازداشتی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۵ خرداد

در گزارش تکمیلی: بند ۲۰۹ زندان اوین؛ تداوم بازداشت و بلاتکلیفی فرزاد معظمی گودرزی

فرزاد معظمی گودرزی، از بستگان رضا معظمی گودرزی، یکی از جان باختگان اعتراضات سراسری آبان ۹۸، علیرغم گذشت بیش از دو ماه از زمان بازداشت، کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین بسر میبرد. تا لحظه تنظیم این گزارش، از اتهامات مطروحه علیه این شهروند بازداشتی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۲۴ خرداد

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات آیدین محمدی و سعید مینایی برگزار شد

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات آیدین محمدی و سعید مینایی فعالین ترک (آذربایجانی)، در شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. در جریان این جلسه که در شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی برگزار شد، آقای محمدی از بابت اتهامات اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی/خارجی ، تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی و اهانت به رهبر جمهوری اسلامی و آقای مینایی از بابت اتهام اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی/خارجی به دفاع از خود پرداختند. هرانا ۵ خرداد

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی رحمان زحمتکش در زندان تالش

رحمان زحمتکش، شهروند ساکن شهرستان تالش، علیرغم گذشت بیش از صد روز از زمان دستگیری، کماکان در زندان این شهر در بازداشت و بلاتکلیفی بسرمیبرد. همچنین با دخالت اداره اطلاعات تالش تاکنون آزادی موقت وی میسر نشده است. آقای زحمتکش در طول دوران بازداشت با مشکلات پوستی مواجه شده است. آقای زحمتکش روز پنجشنبه بیست و ششم بهمن ماه سال گذشته، توسط ماموران اطلاعات سپاه در منزل پدر خود واقع در روستای خرجگیل از توابع شهرستان تالش بازداشت شد. تا لحظه تنظیم این گزارش از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۷ خرداد

زندان ماکو؛ گزارشی از آخرین وضعیت محمد بیردال، تبعه کشور ترکیه

محمد بیردال، تبعه کشور ترکیه، دوران محکومیت خود را در زندان ماکو سپری می‌کند. وی پیشتر توسط دادگاه انقلاب به پنج سال حبس محکوم شده است. این زندانی اهل کشور ترکیه پیشتر با حکم دادگاه انقلاب به ظن عضویت در یکی از گروه‌های مخالف نظام، به پنج سال حبس محکوم شده و اخیرا از زندان ارومیه به زندان ماکو منتقل شده است. هرانا ۷ خرداد

گزارشی از آخرین وضعیت حسن بهاری در زندان سقز

حسن بهاری، زندانی سیاسی دوران محکومیت خود را در زندان سقز سپری میکند. وی علیرغم نیاز به درمان، از رسیدگی مناسب پزشکی و اعزام به بیمارستان محروم مانده است. حسن بهاری، زندانی سیاسی محبوس در زندان سقز که از مشکلات جسمانی همچون دیابت و فشار خون رنج میبرد، نیازمند رسیدگی درمانی است. لازم به ذکر است آقای بهاری در تاریخ بیست و ششم بهمن همان سال توسط شعبه اول دادگاه انقلاب سقز به اتهام عضویت در یکی از احزاب اپوزیسیون مخالف نظام به ١٢ سال و هفت ماه حبس تعزیری، از بابت در اختیار دادن اطلاعات طبقه‌بندی شده نظام با هدف برهم زدن امنیت کشور به شش ماه و یک روز حبس تعزیری و همچنین به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام، به هشت ماه حبس تعزیری محکوم شد. هرانا ۸ خرداد

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات پخشان عزیزی برگزار شد

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات پخشان عزیزی، متهم سیاسی محبوس در زندان اوین، در شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. در جریان این جلسه که در شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری برگزار شده، خانم عزیزی از بابت اتهاماتی از جمله عضویت در جمعیت های معارض کشور به دفاع از خود پرداخته است. هرانا ۸ خرداد

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی خالد مهماندوست در زندان مهاباد

خالد مهماندوست، شهروند اهل مهاباد علیرغم گذشت بیش از صد روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان این شهرستان بسر میبرد. وی اواخر بهمن ماه سال گذشته توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت و سپس به بازداشتگاه این نهاد امنیتی منتقل شد. تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۹ خرداد

بیش از یک سال بلاتکلیفی؛ تداوم بازداشت نسیم غلامی سیمیاری در زندان اوین

نسیم غلامی سیمیاری، متهم سیاسی علیرغم گذشت بیش از ۳۷۰ روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین بسر میبرد. او سه بار در دادسرای اوین از بابت اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام و بغی، مورد تفهیم اتهام قرار گرفته، با این حال تاکنون جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات او برگزار نشده است. نسیم غلامی سیمیاری در تاریخ بیست و هشتم اردیبهشت ۱۴۰۲، توسط ماموران اطلاعات سپاه در یکی از خیابان‌های تهران بازداشت شد. هرانا ۱۰ خرداد

علیرغم گذشت نزدیک به ۲۱ ماه؛ تداوم بازداشت و بلاتکلیفی مهدی حسنی در زندان اوین

مهدی حسنی، متهم سیاسی، علیرغم گذشت نزدیک به بیست و یک ماه از زمان بازداشت، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین بسر میبرد. پیشتر پرونده قضایی آقای حسنی با صدور کیفرخواست به شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی سید علی مظلوم ارسال شده است. همچنین به دلیل امتناع این شهروند بازداشتی از پوشیدن لباس زندان در دادگاه، زمان برگزاری جلسه دادرسی به اتهامات وی به تعویق افتاده است. آقای حسنی مورخ هجدهم شهریورماه ۱۴۰۱ در حالیکه قصد خروج از کشور را داشت، توسط نیروهای امنیتی در زنجان بازداشت و سپس به زندان اوین منتقل شد. هرانا ۱۰ خرداد

تداوم بازداشت؛ گزارشی از آخرین وضعیت وریشه مرادی در زندان اوین

وریشه مرادی که به بغی متهم است، علیرغم گذشت بیش از ۳۰۰ روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین بسر میبرد. او که از اواسط اردیبهشت ماه، به دستور قاضی ابوالقاسم صلواتی ممنوع التماس و ملاقات شده بود، کماکان با این محرومیت ها مواجه است. وریشه مرادی در تاریخ دهم مردادماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در حومه سنندج بازداشت شد. وی نهایتا در تاریخ پنجم دی ماه ۱۴۰۲، با اتمام مراحل بازجویی از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند زنان این زندان منتقل شد. هرانا ۱۰ خرداد

در گزارش تکمیلی: جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات وریشه مرادی برگزار شد

اولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات وریشه مرادی، متهم سیاسی محبوس در زندان اوین، در شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. در جریان این جلسه که در شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی و با حضور وکلای مدافع خانم مرادی برگزار شد، وی به دفاع از اتهامات مطروحه علیه خود پرداخت. عضویت در یکی از گروه های اپوزیسیون مخالف نظام و بغی، از جمله اتهاماتی است که وریشه در جلسه نخست دادرسی به اتهامات خود با آن مواجه شده است. هرانا ۲۷ خرداد

گزارشی از آخرین وضعیت مریم حاجی‌حسینی در زندان اوین

مریم حاجی‌حسینی از مخترعین جوان و مهندس رشته پلیمر از دانشگاه امیر کبیر که از حدود پنج سال پیش بازداشت شده است توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اتهام جاسوسی برای اسرائیل به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شده و هم‌اینک دوران محکومیت خود را در زندان اوین تهران سپری می‌کند. وی د رجریان نشست دادگاه نیز از حق دسترسی به وکیل محروم بوده و در  زندان بدون حق استفاده از مرخصی محبوس است. هه‌نگاو ۱۰ خرداد

بیش از سه ماه بلاتکلیفی؛ تداوم بازداشت رامین حائری در زندان وکیل آباد مشهد

رامین حائری، متهم سیاسی علیرغم گذشت بیش از سه ماه از زمان بازداشت، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان وکیل آباد مشهد بسر میبرد. او پیشتر در دادسرای مشهد از بابت اتهاماتی از جمله توهین به رهبری، تبلیغ علیه نظام و تشویش اذهان عمومی مورد تفهیم اتهام قرار گرفته، با این حال تاکنون جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات او برگزار نشده است. رامین حائری در تاریخ نهم اسفند ۱۴۰۲، توسط ماموران اداره اطلاعات در منزل شخصی خود در مشهد بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر منتقل شد. هرانا ۱۱ خرداد

در گزارش تکمیلی ۱: بیش از سه ماه بلاتکلیفی؛ تمدید قرار بازداشت موقت رامین حائری

رامین حائری، متهم سیاسی علیرغم گذشت بیش از سه ماه از زمان بازداشت، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان وکیل آباد مشهد بسر میبرد. اخیرا قرار بازداشت موقت آقای حائری به مدت یک ماه دیگر تمدید شده است. هرانا ۱۷ خرداد

در گزارش تکمیلی ۲: تداوم بازداشت و بلاتکلیفی رامین حائری در زندان وکیل آباد مشهد

جواد (رامین) حائری، متهم سیاسی علیرغم گذشت بیش از صد و ده روز از زمان بازداشت، بدون رعایت اصل تفکیک جرایم کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان وکیل آباد مشهد بسر میبرد. آقای حائری علیرغم گذشت ۱۱۲ روز از زمان دستگیری، در شعبه ۹۰۶ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب مشهد از بابت اتهاماتی از جمله توهین به رهبری، تبلیغ علیه نظام و تشویش اذهان عمومی مورد تفهیم اتهام قرار گرفته است. اما تاکنون جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات او برگزار نشده و کماکان بدون رعایت اصل تفکیک جرایم در کنار زندانیان جرایم خشن در بند پنج زندان وکیل آباد مشهد در بلاتکلیفی بسر میبرد. هرانا ۲۹ خرداد

ارژنگ مرتضوی از زندان قزلحصار کرج به مرخصی اعزام شد

پنجشنبه دهم خردادماه، ارژنگ مرتضوی، دانشجوی دانشگاه خوارزمی و یکی از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، از زندان قزلحصار کرج به مرخصی اعزام شد. ارژنگ مرتضوی به مدت سه روز جهت اقدامات لازم اداری برای سپری کردن ادامه محکومیت خود با پابند الکترونیکی در خارج از زندان، به مرخصی اعزام شده است. هرانا ۱۱ خرداد

تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت عبدالغفار و مجیب الرحمن دهانی

عبدالغفار و مجیب الرحمن دهانی، دو برادر اهل شهرستان راسک، علیرغم گذشت بیش از یک ماه از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشت بسر میبرند. بی خبری از وضعیت این شهروندان، افزایش نگرانی های خانواده و نزدیکان آنها را در پی داشته است. عبدالغفار دهانی در تاریخ بیست و هشتم فروردین ۱۴۰۳ پس از مراجعه به اداره اطلاعات سپاه راسک، بازداشت شد. مجیب الرحمن، برادر عبدالغفار که ساکن یزد است نیز چند روز بعد به دنبال پیگیری وضعیت برادرش، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروندان بازداشتی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۱۱ خرداد

تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت یک شهروند در بوکان

زانا حسن‌ زاده، شهروند اهل بوکان علیرغم گذشت ده روز از زمان بازداشت، کماکان در بلاتکلیفی بسر میبرد. بی خبری از وضعیت این شهروند، افزایش نگرانی های خانواده و نزدیکان او را در پی داشته است. در تاریخ دوم خردادماه، آقای حسن زاده در پی انتشار مطالبی در رابطه با سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی توسط نیروهای امنیتی در منزل خانوادگی خود بدون ارائه حکم قضایی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است. تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۱۲ خرداد

در گزارش تکمیلی: ادامه بی‌خبری از زانا حسن‌زادە، رپر بوکانی پس از بازداشت

بیش از شانزده روز است که از سرنوشت «زانا حسن‌زادە»، رپر کُردی که پس از ابراز شادی از مرگ رئیسی بازداشت شده بود، اطلاعی در دست نیست. تاکنون پیگیری‌های خانوادە حسن‌زاده جهت اطلاع از سرنوشت و محل نگهداری فرزندشان بی نتیجە بودە و این موجب افزایش نگرانی جدی نزدیکان وی شدە است. ایران وایر ۱۹ خرداد

کرمان؛ تداوم بازداشت و بلاتکلیفی مریم محمودآبادی

مریم محمودآبادی، شهروند اهل کرمان، علیرغم گذشت هجده روز از زمان بازداشت، کماکان در بازداشتگاه اطلاعات سپاه این شهر در بلاتکلیفی بسر میبرد. این شهروند در تاریخ بیست و پنجم اردیبهشت ماه توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در کرمان بازداشت شده بود. تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند  اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۱۲ خرداد

با پایان دوران محکومیت؛ احمد کی شمس از زندان شیبان اهواز آزاد شد

چهارشنبه نهم خردادماه، احمد کی شمس، شهروند اهل ایذه، با پایان دوران محکومیت حبس خود از زندان شیبان اهواز آزاد شد. وی توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب اهواز به ریاست قاضی فتحی نیا از بابت توزیع و پخش پرچم های شیر و خورشید به یک سال حبس و به اتهام توهین به رهبری به شش ماه حبس، مجموعا یک سال و شش ماه حبس تعزیری، محکوم شده بود. این حکم در پی تسلیم به رای به یازده ماه حبس کاهش یافت. همچنین آقای کی شمس در این بخش از پرونده خود از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام، اخلال گسترده در نظم عمومی و انتشار محتوای مجرمانه تبرئه شد. هرانا ۱۲ خرداد

تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت مهدی ولی‌ زاده در مریوان

مهدی ولی‌ زاده، شهروند ساکن مریوان علیرغم گذشت پانزده روز از زمان بازداشت، کماکان در بلاتکلیفی بسر میبرد. بی خبری از وضعیت این شهروند، افزایش نگرانی های خانواده و نزدیکان او را در پی داشته است. در تاریخ بیست و نهم اردیبهشت ماه سال جاری، مهدی ولی‌ زاده توسط نیروهای امنیتی در مریوان بازداشت شد. تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه بر علیه این شهروند بازداشتی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۱۳ خرداد

گزارشی از آخرین وضعیت ساناز جهان تیغ در زندان تیرکلا ساری

ساناز جهان تیغ، زندانی سیاسی و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، دوران محکومیت خود را در زندان تیرکلا ساری سپری میکند. وی پیشتر توسط دادگاه انقلاب ساری به دو سال و شش ماه حبس محکوم شده بود. خانم جهان تیغ اوایل شهریورماه سال گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد، او در تاریخ هجدهم شهریورماه همان سال، توسط دادگاه انقلاب ساری به دو سال و شش ماه حبس محکوم شد. تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری، از جمله اتهامات منتسب به این زندانی سیاسی است. هرانا ۱۳ خرداد

گزارشی از آخرین وضعیت الهه فولادی در زندان اوین

الهه فولادی، زندانی سیاسی دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری میکند. وی که پیشتر توسط دادگاه انقلاب تهران به پنج سال حبس محکوم شده بود، در تاریخ بیست و یکم آذرماه ۱۴۰۲، بازداشت و به بند زنان زندان اوین منتقل شد. تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی از جمله اتهامات منتسب به این زندانی سیاسی است. هرانا ۱۴ خرداد

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام نرگس محمدی برگزار شد

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام نرگس محمدی، فعال حقوق بشر، بدون حضور وی در شعبه بیست و نهم دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. مصطفی نیلی، وکیل مدافع خانم محمدی با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود اعلام کرد که این جلسه، روز جاری بدون حضور این مدافع حقوق بشر در شعبه بیست و نهم دادگاه انقلاب تهران برگزار شده و او از بابت اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به دفاع از موکل خود پرداخته است. هرانا ۱۹ خرداد

با گذشت بیش از چهار ماه؛ تداوم بازداشت ۱۰ شهروند در زندان اوین

مرتضی پروین، طاهر نقوی، حسین پیری، کرم مردانه، سعید جمالزاده، باقر حاجی زاده، آیدا صدیقی، فاطمه آتشی، سهیلا اصغری و آیاز سیف خواه، فعالان ترک (آذربایجانی) با گذشت بیش از چهار ماه از زمان بازداشت همچنان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین بسر میبرند. این شهروندان با دخالت نهادهای امنیتی و کارشکنی مسئولین قضایی، از حق دسترسی به وکیل و امکان آزادی موقت با تودیع وثیقه محروم هستند. هرانا ۲۰ خرداد

سهراب حاتمی کیا از ندامتگاه مرکزی کرج آزاد شد

سهراب حاتمی کیا، شهروند اهل خرم آباد با پایان دوران محکومیت خود از ندامتگاه مرکزی کرج آزاد شد. آزادی آقای حاتمی کیا روز جمعه هجدهم خرداد ۱۴۰۳، پس از تحمل هفت ماه حبس صورت گرفته است. وی اوایل سال جاری توسط شعبه اول دادگاه کرج به ریاست قاضی آصف الحسینی، از بابت اتهامات اجتماع و تبانی با قصد برهم زدن امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام، به یک سال حبس و دو سال تبعید محکوم شده بود؛ حکمی که در پی تسلیم به رای صادره، به ۹ ماه حبس کاهش پیدا کرد. هرانا ۲۱ خرداد

بازرسی توام با خشونت و تخریب اموال زندانیان توسط گارد زندان اوین

بیستم خردادماه، نیروهای گارد زندان اوین با ورود به سالن یک بند چهار این زندان، اقدام به بازرسی خشونت آمیز و تخریب و توقیف وسایل زندانیان کردند. پس از این اقدام، درب سالن پلمب شده و زندانیان بیمار به بهداری دسترسی ندارند. این نیروها با ورود به سالن بند ۴ زندان اوین که عمدتاً زندانیان امنیتی، سیاسی و مالی در آن نگهداری میشوند، اقدام به توهین و ضرب و شتم زندانیان و بازرسی از سلول های آنها کردند و برخی اقلام ضروری و لوازم آنها که با هزینه شخصی خود تهیه کرده بودند، تخریب و توقیف شد. همچنین پس از این اقدام، درب سالن یک بند ۴ زندان پلمب شده است و امکان خرید مایحتاج روزانه زندانیان و حتی دسترسی به بهداری، دارو و پزشک برای زندانیان بیمار وجود ندارد. هرانا ۲۱ خرداد

اهواز؛ تداوم بازداشت و بلاتکلیفی هوشنگ آل محمدی

هوشنگ آل محمدی، شهروند ساکن ایذه علیرغم گذشت پانزده روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه اطلاعات سپاه اهواز بسر میبرد. آقای آل محمدی، ۶۳ ساله در تاریخ هشتم خردادماه سال جاری، توسط ماموران اطلاعات سپاه بدون ارائه حکم قضایی در منزل شخصی خود در ایذه بازداشت شده است. وی سپس طی یک تماس تلفنی کوتاه با خانواده خود از انتقالش به بازداشتگاه نهاد مذکور در اهواز خبر داده است. تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۲۲ خرداد

سها مرتضایی از زندان اوین آزاد شد

سها مرتضایی، زندانی سیاسی به صورت مشروط از زندان اوین آزاد شد. وی در تاریخ ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در مسیر محل کار خود همراه با ضرب و شتم بازداشت و جهت اجرای حکم حبس به زندان اوین شد. خانم مرتضایی در آبان ۹۸ در جریان اعتراضات سراسری آبان ماه بازداشت و پس از سه ماه با تودیع وثیقه آزاد شد. وی در آبان‌ ماه ۹۹ توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به ۶ سال زندان محکوم شده و این حکم در دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد. هرانا ۲۳ خرداد

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی یک شهروند در زاهدان

شعیب دشتی، شهروند اهل شهرستان سرباز علیرغم گذشت بیش از سه ماه از زمان بازداشت، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان زاهدان بسر میبرد. آقای دشتی در تاریخ هفدهم اسفندماه سال گذشته توسط ماموران اطلاعات سپاه در محور کنارک به چابهار بدون ارائه حکم قضایی بازداشت و به زندان چابهار منتقل شد. وی پس از چندی از زندان چابهار به زندان زاهدان انتقال یافت. علیرغم گذشت ۹۸ روز از زمان دستگیری، کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد. تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه بر علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۲۴ خرداد

بیش از ۹ ماه بلاتکلیفی؛ تداوم بازداشت روح الله خسروی در زندان شیبان اهواز

روح الله خسروی، علیرغم گذشت بیش از ۹ ماه از زمان بازداشت، کماکان در زندان شیبان اهواز به صورت بلاتکلیف بسر میبرد. آقای خسروی تاکنون از حق ملاقات و دسترسی به وکیل منتخب محروم مانده است. مسئولین مرتبط با پرونده تاکنون از پذیرش وکیل منتخب روح الله خودداری کرده اند. این شهروند در تاریخ یکم شهریور ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی در ایذه بازداشت شده بود. کماکان از اتهامات مطروحه علیه آقای خسروی، اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۲۴ خرداد

کرمانشاه؛ بی‌اطلاعی از سرنوشت پوریا و شجاح منتی، دو برادر زندانی سیاسی کُرد

پوریا و شجاع منتی، دو برادر زندانی کُرد یارسانی اهل شهر صحنه استان کرمانشاه که در چند روز گذشته برای معرفی کردن روزانه خود به زندان باز چشمه سفید کرمانشاه مراجعه کرده بودند، به مکانی نامعلوم منتقل شده‌اند. پوریا منتی منجق تپه وشجاع منتی منجق تپه به اتهام «اخلال در نظم عمومی» از طریق جنجال و هیاهو و «ایراد ضرب و جرح عمدی» از سوی شعبه ۲ دادگاه کیفری کرمانشاه به یک سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده‌اند. این دو شهروند یارسانی در ماه‌های گذشته برای اجرای حکم به دادگاه احضار و ادامه حبس آنها به رای باز (اشتغال در خارج از زندان بسته) و معرفی روزانه خود به زندان چشمه سفید تبدیل شد. شبکه حقوق بشر کردستان

علیرغم گذشت نزدیک به ۱۸ ماه؛ تداوم بازداشت و بلاتکلیفی هومن صیدالی در زندان شیبان اهواز

هومن صیدالی، یکی از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، علیرغم گذشت نزدیک به هجده ماه از زمان بازداشت، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان شیبان اهواز بسر میبرد. پیشتر شعبه دوم دادگاه انقلاب اهواز قرار وثیقه پنجاه میلیارد تومانی جهت آزادی موقت این شهروند تعیین و صادر کرده بود، اما عدم توانایی مالی خانواده او جهت تامین این مبلغ، منجر به تداوم بازداشت هومن صیدالی شده است. تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند بازداشتی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۲۵ خرداد

محکومیت حبس جمال علیزاده به رای باز تبدیل شد

محکومیت حبس جمال علیزاده، شهروند اهل پیرانشهر به رای باز تبدیل شد. وی باقیمانده دوران محکومیت خود را در خارج از زندان نقده سپری خواهد کرد. او اوایل اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب مهاباد به ریاست قاضی اجاقلو به اتهام “همکاری با رسانه‌ های معاند” به دو سال و شش ماه حبس محکوم شد. وی اوایل شهریورماه سال گذشته، جهت تحمل دوران محکومیت خود راهی زندان نقده شد. هرانا ۲۵ خرداد

زندان اوین؛ اصغر فرجی به مرخصی اعزام شد

اصغر فرجی، فعال ترک (آذربایجانی) محبوس در زندان اوین، از این زندان به مرخصی اعزام شد. این زندانی به مدت سه روز از زندان اوین به مرخصی اعزام شده است. لازم به ذکر است وی سال ۱۳۹۸ توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران بابت اتهام اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور به هفت سال حبس، بابت عضویت در گروه غیرقانونی و ضد نظام به شش سال زندان، بابت اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی به یک سال و چهار ماه حبس و بابت اتهام تشویش اذهان عمومی به تحمل سه سال زندان مجموعا به ۱۷ سال و چهار ماه حبس تعزیری و دو سال اقامت اجباری در منطقه دهسلم از توابع نهبندان در استان خراسان جنوبی محکوم شد. هرانا ۲۵ خرداد

بیش از ۱۹ ماه بلاتکلیفی؛ تداوم بازداشت رضا عرب پور در زندان شیبان اهواز

رضا عرب پور، متهم سیاسی و شهروند بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در ایذه، علیرغم گذشت بیش از نوزده ماه از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان شیبان اهواز بسر میبرد. حسین علی حاتمی، وکیل مدافع این شهروند در گفتگو با هرانا بیان کرد: “اقای عرب پور علیرغم گذشت بیش از یک و سال و هفت ماه از زمان بازداشت، کماکان در زندان شیبان اهواز به صورت بلاتکلیف بسر میبرد و تاکنون آزادی موقت او میسر نشده است.” هرانا ۲۵ خرداد

تداوم بازداشت و بیخبری از وضعیت صیاد محمدیان

صیاد محمدیان، فعال ترک (آذربایجانی) علیرغم گذشت بیش از یک ماه از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشت بسر میبرد. بی‌خبری از وضعیت این شهروند، افزایش نگرانی‌های خانواده و نزدیکان وی را در پی داشته است. آقای محمدیان در تاریخ بیست و ششم اردیبهشت ماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت شد. تاکنون از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۲۶ خرداد

آزادی عبدالکریم کاکول از زندان مرکزی اشنویه

عبدالکریم کاکول، زندانی سیاسی اهل اشنویه با سپری نمودن پنج ماه از دوران محکومیت یک ساله‌ی خود از زندان مرکزی این شهر آزاد شد. این شهروند در تاریخ ۱۸ تیر ۱۴۰۲، در جریان هجوم نیروهای اداره اطلاعات به منزل شخصی خود، با توسل به خشونت بازداشت و توسط دادگاه انقلاب اشنویه به ریاست قاضی مهدی رضایی بابت اتهام “همکاری با حزب دمکرات کُردستان ایران” به یک سال حبس تعزیری با احتساب ایام قبلی بازداشت محکوم شده بود. هه‌نگاو ۲۸ خرداد

زندان مهاباد؛ تداوم بازداشت خالد مهماندوست علیرغم تاکید پزشک بر لزوم آزادی وی

خالد مهماندوست، شهروند کُرد اهل مهاباد که واپسین روزهای چهارمین ماه بازداشت خود را در زندان مهاباد سپری می‌کند، در شرایط روانی و جسمی نامساعدی قرار دارد. وی یک بار دست به خودکشی زده و پزشک متخصص تاکید کرده که قادر به تحمل حبس نیست. خالد مهماندوست، دو دوره بازجویی همراه با شکنجه شدید را ابتدا در بازداشتگاه اطلاعات سپاه مهاباد و سپس، در بازداشتگاه این نهاد امنیتی در ارومیه متحمل شده است. همچنین، خالد مهماندوست از مشکل سیستم گوارشی و مجاری ادرار رنج می‌برد و در هردو مورد نیاز به رسیدگی فوری پزشکی دارد. وی طی سه ماه بازداشت و بازجویی در بازداشتگاه‌ اطلاعات سپاه از حق هرگونه تماس و ملاقات با خانواده محروم بود. هه‌نگاو ۲۸ خرداد

زندان نقده؛ تبدیل محکومیت اسماعیل نبی‌زاده زندانی سیاسی کُرد به رای باز

اسماعیل نبی‌زاده، زندانی سیاسی کُرد و از بازداشت شدگان جنبش ژن ژیان ئازادی که به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده بود، با موافقت دستگاه قضایی و اخذ وثقیه محکومیتش به رای باز تبدیل شد. اخیراً اسماییل‌ نبی‌زاده زندانی سیاسی اهل پیرانشهر که ۲۱ ماه از دوران محکومیت پنج ساله خود را در زندان مرکزی نقده سپری کرده است، با موافقت دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران حبسش به رای باز تبدیل شده و باقیمانده دوران محکومیت خود را خارج از زندان سپری خواهد کرد. هه‌نگاو ۲۸ خرداد

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ۵: شکنجه ممنوع

ماده ۸: رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۹: عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده ۱۰: حق محاکمه قانونی برای همه

ماده ۱۱: حق و اصل برائت

ماده ۲۰: حق آزادی تجمع و تظاهرات

ماده ٢٢: حق امنیت اجتماعی مالی فرهنگی

احضار:

کرمان؛ هشت شهروند در پی واکنش به جانباختن رئیسی احضار شدند

در پی انتشار مطالبی در رابطه با سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، دادستان کرمان از شناسایی ۲۸۸ کاربر در فضای مجازی و احضار هشت شهروند به مراجع قضایی خبر داد. دادستان کرمان گفت که بعد از واقعه سقوط هلیکوپتر حامل ابراهیم رئیسی و واکنش های کاربران صفحات مجازی به این موضوع، طی ٢۴ ساعت گذشته دستکم ۵۵۰ تارنمای فعال در فضای مجازی مورد رصد قرار گرفته اند. او گفت که این اقدام با همکاری سازمان اطلاعات سپاه ثارالله صورت گرفته است. هرانا ۲ خرداد

واکنش به جانباختن رئیسی؛ محمد اردشیر خاموشی به اداره اطلاعات باخرز احضار شد

محمد اردشیر خاموشی، شهروند اهل شهرستان باخرز، روز چهارشنبه دوم خردادماه با دریافت ابلاغیه ای به اداره اطلاعات این شهرستان احضار شد. احضار وی در پی انتشار مطالبی در رابطه با سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، صورت گرفته است. هرانا ۳ خرداد

واکنش به جانباختن رئیسی؛ احضار و بازجویی سه عضو خانواده شیبانی زاوه در مشهد

نرگس شخص امام پور، شقایق شیبانی زاوه و شهرزاد شیبانی زاوه شهروندان ساکن مشهد توسط حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی این شهر احضار و پس از ساعاتی بازجویی از این نهاد امنیتی آزاد شدند. احضار این شهروندان که از اعضای خانواده امیر شیبانی زاوه زندانی سیاسی هستند در پی انتشار مطالبی در رابطه با سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی صورت گرفته است. هرانا ۸ خرداد

مرتضی نورمحمدی توسط پلیس امنیت احضار و بازجویی شد

سه شنبه هشتم خردادماه، مرتضی نورمحمدی، فعال ترک (آذربایجانی) توسط اداره پلیس امنیت شبستر احضار و مورد بازجویی قرار گرفت. تاکنون از دلایل احضار و بازجویی وی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۹ خرداد

دانیال عباس زاده به پلیس اطلاعات و امنیت مشهد احضار شد

دانیال عباس زاده، دانشجوی دانشگاه آزاد مشهد طی تماسی تلفنی به پلیس اطلاعات و امنیت مشهد احضار شد. آقای عباس زاده روز جاری طی تماسی تلفنی توسط پلیس اطلاعات و امنیت مشهد احضار شد. از وی خواسته تا صبح فردا بیست و هفتم خردادماه، در این نهاد امنیتی حاضر شود. از دلایل احضار این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۲۶ خرداد

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ٨: رعایت حقوق انسانى توسط قانون

ماده ٩: عدم توقیف،حبس یا تبعید غیرقانونى

ماده ١٢: عدم دخالت در احوال شخصى

ماده ١٨: حق آزادی عقیده

ماده ٢٢: حق امنیت اجتماعى،فرهنگى و مالى

بازداشت:

 رضا ببرنژاد در قوچان بازداشت شد

سی و یکم اردیبهشت ماه، رضا ببرنژاد، برادر مهدی ببرنژاد یکی از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در قوچان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. بازداشت آقای ببرنژاد پس از انتشار مطلبی در صفحه اینستاگرام خود در رابطه با واقعه سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، بدون ارائه حکم قضایی صورت گرفته است. تا لحظه تنظیم این گزارش، از محل نگهداری و عناوین اتهامی منتسب به این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۱ خرداد

در گزارش تکمیلی ۱: رضا ببرنژاد از خانوادەهای دادخواه بار دیگر بازداشت شد

رضا ببرنژاد، شهروند کُرد اهل قوچان، از اعضای خانواده‌های دادخواه و برادر مهدی ببرنژاد از جان‌باختگان جنبش ژن، ژیان، ئازادی، برای بار دوم طی ٢٠ روز گذشتە و ٥ روز پس از آزادی موقت بازداشت  و به زندان مرکزی قوچان منتقل شده است. رضا ببرنژاد روز شنبە ١٢ خرداد ١٤٠٣، پس از ١٣ روز نگەداری در زندان شهر قوچان با قرار وثیقە و بە صورت موقت آزاد شده بود. تا لحظه تنظیم این گزارش،  اطلاعی از سرنوشت و محل نگهداریش در دسترس نیست. هه‌نگاو ۱۷ خزداد

در گزارش تکمیلی ۲: تداوم بازداشت و بلاتکلیفی رضا ببرنژاد در زندان قوچان

رضا ببرنژاد، برادر مهدی ببرنژاد یکی از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، علیرغم گذشت هشت روز از زمان بازداشت، کماکان بصورت بلاتکلیف در زندان قوچان بسر میبرد. جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات وی از بابت پرونده ای دیگر روز شنبه بیست و ششم خردادماه، برگزار خواهد شد. هرانا ۲۴ خرداد

دو شهروند در پی انتشار مطالبی در خصوص جانباختن رئیسی، بازداشت شدند

در پی انتشار مطالبی در رابطه با سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، دو گرداننده صفحات مجازی در استان گلستان بازداشت شدند. علت بازداشت دو شهروند مذکور “انتشار مصادیق توهین‌ آمیز و شایعه پراکنی سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی” عنوان شده است. در این گزارش به هویت و محل نگهداری شهروندان بازداشتی اشاره نشده است. هرانا ۱ خرداد

 

یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در پیرانشهر بازداشت شد

امیر فقه، شهروند اهل پیرانشهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. قابل ذکر است که نیروهای امنیتی با ورود به منزل این شهروند، بدون ارائه حکم قضایی او را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۲ خرداد

پیرانشهر؛ یک شهروند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

صلاح سلطانی، شهروند اهل پیرانشهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. گفته می‌شود ماموران ساعت سه بامداد چهارشنبه دوم خرداد به منزل این شهروند مراجعه کرده و بدون ارائه حکم قضایی او را بازداشت کردند. تاکنون از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۲ خرداد

واکنش به جانباختن رئیسی؛ ارسلان نیک بازداشت شد

ارسلان نیک، شهروند ساکن لاهیجان توسط اطلاعات سپاه احضار و پس از مراجعه به این نهاد بازداشت شد. احضار وی در پی انتشار مطالبی در رابطه با سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، صورت گرفته است. تاکنون از محل نگهداری این شهروند بازداشتی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۳ خرداد

مرگ ابراهیم رئیسی؛ بازداشت علی ریحانی کچوار در تبریز توسط نیروهای امنیتی

یک شهروند به نام علی ریحانی کچوار، اهل تبریز به دلیل انتشار مطلب در مورد مرگ ابراهیم رئیسی در شبکه‌های اجتماعی توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شد. این شهروند پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران به زندان مرکزی تبریز منتقل شده است. هه‌نگاو ۳ خرداد

پیرانشهر؛ یک شهروند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

طاهر زیوه، شهروند اهل پیرانشهر، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. ماموران امنیتی بدون ارائه حکم قضایی آقای زیوه را بازداشت کرده اند. تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۳ خرداد

یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در ارومیه بازداشت شد

سید زاهد موسوی، شهروند شصت ساله اهل منطقه صومای برادوست ارومیه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. نیروهای امنیتی با اعمال خشونت این شهروند را بازداشت کرده‌ اند. تاکنون از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه آقای موسوی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۳ خرداد

واکنش به جانباختن رئیسی؛ یک شهروند در کهک بازداشت و واحد صنفی وی پلمب شد

یک شهروند در شهرستان کهک در پی انتشار مطالبی در رابطه با سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی بازداشت و واحد صنفی متعلق به وی با دستور قضایی پلمب شد. بازداشت این شهروند که متصدی یک رستوران در شهرستان کهک از توابع استان قم است، در پی انتشار مطالبی در رابطه با سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی صورت گرفته است. در گزارش مذکور به هویت شهروند بازداشت شده اشاره ای نشده است. هرانا ۳ خرداد

مشهد؛ بازداشت مرضیه مومنی از فعالین مخالف حجاب اجباری

پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت‌ماه، مرضیه مومنی به اتهام عدم رعایت حجاب اجباری در ورودی باب الجواد حرم مشهد بازداشت و به زندان وکیل‌آباد این شهر منتقل شد. تا زمان تنظیم این گزارش، اطلاع دقیقی از اتهامات وارده علیه این شهروند در دسترس نیست. هه‌نگاو ۳ خرداد

بازداشت مجدد بهراد علی‌کناری، رپر معترض در جریان خیزش ۱۴۰۱

دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳، بهراد علی‌کناری، رپر جوان اهوازی، که در ارتباط با مراسم چهلم حدیث نجفی از جانباختگان خیزش انقلابی ژن ژیان ئازادی در کرج بازداشت شده بود، طی روزهای گذشته مجددا بازداشت شده و از سرنوشت و مکان بازداشت او اطلاعی در دست نیست. این رپر معترض یکی از متهمین پرونده «روح‌الله عجمیان» بوده که حکومت می‌گوید «عجمیان» در مراسم چهلم حدیث نجفی کشته شده است. گفتنی است او بعد از چهار روز بازداشت، توانسته یکبار با خانواده‌اش تماس بگیرد و از بازداشت خود خبر دهد، اما  اکنون از سرنوشت و وضعیت او با گذشت ۱۰ روز اطلاعی در دست نیست. کردپا ۳ خرداد

مریوان؛ بازداشت یک شهروند توسط نیروهای امنیتی

یک شهروند کُرد به نام «ابراهیم خویشکار» اهل روستای «دل» از توابع سروآباد و ساکن مریوان از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده است. نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی این شهروند را در یکی از خیابان‌های مریوان بازداشت کرده‌اند. تا لحظه انتشار این گزارش، از دلیل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه ابراهیم خویشکار اطلاعی در دسترس نیست. کردپا ۵ خرداد

فومن؛ هفت شهروند در پی انتشار مطالبی در خصوص جانباختن رئیسی، بازداشت شدند

در پی انتشار مطالبی در رابطه با سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، هفت گرداننده صفحات مجازی در شهرستان فومن بازداشت شدند. فرمانده انتظامی فومن دلیل بازداشت این شهروندان را انتشار “محتوای توهین‌آمیز نسبت به سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی در فضای مجازی به قصد تشویش اذهان عمومی” عنوان کرد و گفت: “این افراد طی عملیات‌های جداگانه در شهرستان فومن شناسایی و دستگیر شدند.” در این گزارش به هویت و محل نگهداری شهروندان بازداشتی اشاره نشده است. هرانا ۵ خرداد

کوروش جلیل بازداشت شد

چهارم خردادماه، کوروش جلیل، شهروند اهل یاسوج توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. کوروش جلیل در تاریخ ۲۲ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ همزمان با تجمع اعتراضی معلمان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته در یاسوج، در ارتباط با این پرونده بازداشت و سپس به زندان یاسوج منتقل شد. این شهروند چندی بعد از بابت اتهامات فوق تفهیم و با تودیع وثیقه از زندان یاسوج آزاد شد. هرانا ۵ خرداد

در گزارش تکمیلی ۱: تداوم بازداشت و بلاتکلیفی کوروش جلیل در بازداشتگاه اداره اطلاعات یاسوج

کوروش جلیل، شهروند اهل یاسوج، علیرغم گذشت بیست و یک روز از زمان بازداشت، همچنان در بلاتکلیفی بسر میبرد. آقای جلیل از تاریخ نوزدهم ماه جاری از زندان یاسوج به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر منتقل شده است. هرانا ۲۴ خرداد

در گزارش تکمیلی ۲: کوروش جلیل به زندان یاسوج منتقل شد

کوروش جلیل، شهروند بازداشتی اهل یاسوج از بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر به زندان یاسوج منتقل شد. با پایان مراحل بازجویی، ‎کوروش جلیل پس از تحمل دوازده روز انفرادی از بازداشتگاه اداره اطلاعات یاسوج به زندان مرکزی ‎این شهر منتقل شد. هرانا ۳۰ خرداد

تهران؛ یک شهروند در پی واکنش به جانباختن رئیسی، بازداشت شد

رئیس پلیس فتای غرب استان تهران از احضار و بازداشت یک شهروند به دلیل انتشار مطالبی در رابطه با سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی در صفحه اینستاگرام خود، خبر داد. رئیس پلیس فتای غرب استان تهران در این خصوص گفت: یک صفحه اینستاگرامی با شش هزار دنبال کننده که اقدام به “نشر اکاذیب و توهین به ساحت شهدای خدمت” کرده بود شناسایی و به پلیس فتا احضار شد. در این گزارش به هویت و محل نگهداری این شهروند اشاره ای نشده است. هرانا ۵ خرداد

به دلیل انتشار مطالبی در فضای مجازی؛ یک شهروند در مشگین شهر بازداشت شد

دادستان عمومی و انقلاب مشگین‌ شهر از بازداشت یک گرداننده صفحات مجازی به دلیل آنچه “انتشار مطالب توهین آمیز به ارکان نظام جمهوری اسلامی و شخصیت‌های سیاسی” عنوان کرده است، خبر داد. دادستان عمومی و انقلاب مشگین‌ شهر با اعلام این خبر مدعی شد: یک گرداننده فعال در شبکه های اجتماعی به دلیل “تولید و انتشار محتوای مجرمانه که موجبات اهانت به ارکان نظام و شخصیت‌های سیاسی با هدف تشویش اذهان عمومی را فراهم کرده بود” بازداشت شد. در این گزارش به هویت این شهروند، محل دقیق نگهداری و اتهامات مطروحه علیه وی اشاره ای نشده است. هرانا ۵ خرداد

واکنش به جانباختن رئیسی؛ اشکان اسماعیل نژاد در بوکان بازداشت شد

چهارشنبه دوم خرداد، اشکان اسماعیل نژاد شهروند اهل بوکان، در پی واکنش و انتشار مطالبی در رابطه با سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، پس از احضار به اداره اطلاعات این شهر بازداشت شد. تا لحظه تنظیم این گزارش، از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۶ خرداد

یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در پیرانشهر بازداشت شد

یکشنبه ششم خردادماه، عمر بزغم، شهروند اهل پیرانشهر، توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی اقدام به دستگیری آقای بزغم در منزل شخصی اش کردند. تاکنون از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروند بازداشتی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۷ خرداد

مریوان؛ دو شهروند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند

مهدی ولی‌ زاده و مسعود احمدی، شهروندان ساکن مریوان توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. بازداشت آقای ولی زاده روز شنبه بیست و نهم اردیبهشت ماه و آقای احمدی روز یکشنبه سی‌ اردیبهشت ماه در منازل شخصی آنها صورت گرفته است. تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۷ خرداد

بوکان؛ بازداشت هیمن آتش‌تر توسط نیروهای امنیتی

یک شهروند کُرد و اهل بوکان با هویت هیمن آتش‌تر توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده و سرنوشتش نامعلوم است. تا زمان تنظیم این گزارش، اطلاع دقیقی از دلایل بازداشت، اتهامات وارده، محل نگهداری و سرنوشت این شهروند در دسترس نیست. هه‌نگاو ۸ خرداد

کرمان؛ یک شهروند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

یکشنبه ششم خردادماه، علیرضا نوری زاده، شهروند ساکن رمشک واقع در استان کرمان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۸ خرداد

سما عموشاهی در اصفهان بازداشت شد

سما (سمانه) عموشاهی، شهروند ساکن اصفهان روز شنبه پنجم خردادماه، توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شد. این شهروند مبتلا به بیماری سرطان تیروئید است و عدم دسترسی به دارو و رسیدگی پزشکی تخصصی افزایش نگرانی در خصوص وضعیت سلامت وی را به همراه داشته است. پرونده وی در شعبه ۱۳ دادسرای عمومی و انقلاب اصفهان در حال بررسی بود. احتمال میرود بازداشت این شهروند در رابطه با این پرونده صورت گرفته باشد. هرانا ۹ خرداد

واکنش به جانباختن رئیسی؛ سجاد مرادی وندان بازداشت شد

در پی انتشار مطالبی در رابطه با سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، سجاد مرادی وندان شهروند اهل آبدانان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان دره شهر منتقل شد. تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۹ خرداد

شهر جعفرآباد؛ یک شهروند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

علیرضا اسدپور، فعال ترک (آذربایجانی) توسط نیروهای امنیتی در شهر جعفرآباد مغان واقع در استان اردبیل بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و محل نگهداری این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۹ خرداد

شهرستان املش؛ ده شهروند در پی واکنش به جانباختن رئیسی، بازداشت شدند

فرمانده انتظامی شهرستان املش از بازداشت ده شهروند به دلیل انتشار مطالبی در رابطه با سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، خبر داد. حسین امیدخواه در ادامه افزود: با اقدامات صورت گرفته توسط ماموران پلیس امنیت عمومی ده نفر در این خصوص شناسایی و بازداشت شدند. متهمان که ۹ مرد و یک زن هستند پس از تشکیل پرونده جهت سیر مراحل قانونی به مرجع قضایی مربوطه تحویل داده شدند. در این گزارش به هویت و محل نگهداری شهروندان بازداشتی اشاره نشده است. هرانا ۱۰ خرداد

هەتاو اکرمی توسط نیروهای امنیتی در بوکان بازداشت شد

هە تاو اکرمی توسط نیروهای امنیتی در بوکان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. تاکنون از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروند بازداشتی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۱۱ خرداد

مهاباد؛ یک شهروند پس از احضار به اداره اطلاعات بازداشت شد

زهرا نبی‌ زاده، شهروند اهل مهاباد، روز سه‌شنبه هشتم خردادماه پس از احضار به اداره اطلاعات این شهرستان بازداشت و به زندان ارومیه منتقل شد. خانم نبی‌زاده به صورت تلفنی به اداره اطلاعات مهاباد احضار شده بود. تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۱۱ خرداد

ایلام؛ یک شهروند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

جمعه یازدهم خردادماه، حمیدرضا اروانه، شهروند اهل ایلام، توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. بازداشت این شهروند بدون ارائه حکم قضایی توسط نیروهای امنیتی و در منزل خانوادگی وی صورت گرفته است. تاکنون از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروند بازداشتی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۱۳ خرداد

تائب لطفی در تبریز بازداشت شد

شنبه دوازدهم خردادماه، تائب لطفی، شهروند ساکن تبریز توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. تا لحظه تنظیم این گزارش، از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۱۳ خرداد

اشنویه؛ یک شهروند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

متین (زانیار) مهدی‌ زاده، شهروند اهل اشنویه توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. ماموران بدون ارائه حکم قضایی این شهروند را در منزل شخصی او بازداشت کرده‌اند. تاکنون از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروند بازداشتی اطلاعی کسب نشده است. هرانا ۱۳ خرداد

زاهدان؛ یک شهروند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

محمد نارویی، شهروند اهل زاهدان توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. بازداشت این شهروند با خشونت همراه بوده است. گفتنی است نیروهای لباس شخصی با چند خودرو پلاک شخصی در یکی از خیابان های زاهدان، آقای خدابخش را مورد ضرب و شتم قرار داده و سپس دستبند و چشم بند زدند و او را با خود بردند. تاکنون از دلایل بازداشت و محل نگهداری این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۱۴ خرداد

در گزارش تکمیلی: تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت محمد نارویی در زاهدان

محمد نارویی، شهروند اهل زاهدان علیرغم گذشت ده روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشت بسر میبرد. بی خبری از وضعیت این شهروند، افزایش نگرانی های خانواده و نزدیکان وی را در پی داشته است. هرانا ۲۳ خرداد

یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در سردشت بازداشت شد

یکشنبه سیزدهم خردادماه، عادل حاجی خلانی، شهروند اهل سردشت توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. ماموران اطلاعات سپاه بدون ارائه حکم قضایی و با خشونت، این شهروند را در منزل خانوادگی او بازداشت کرده‌ اند. تاکنون از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه آقای حاجی خلانی اطلاعی کسب نشده است. هرانا ۱۴ خرداد

سالار طاهرافشار جهت تحمل حبس به زندان تبریز منتقل شد

سالار طاهرافشار، فعال ترک (آذربایجانی)، پس از مراجعه به شعبه ۱۱ اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب تبریز، بازداشت و جهت سپری کردن دوران حبس خود به زندان این شهر منتقل شد. سالار طاهرافشار، فعال ترک (آذربایجانی)، در تاریخ بیست و هشتم آذرماه ۱۴۰۲ بازداشت شده بود. این فعال ترک (آذربایجانی) مدتی بعد توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب تبریز به اتهام معاونت در فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به تحمل شش ماه حبس تعزیری محکوم شد. هرانا ۱۶ خرداد

بابل؛ بازداشت فرهاد زارع از اعضای خانواده‌های دادخواه جهت اجرای حکم حبس

فرهاد زارع، از اعضای خانواده‌بای دادخواه در شهر بابل و برادر میلاد زارع از جانباختگان جنبش ژن ژیان ئازادی، جهت سپری نمودن دوران محکومیت یک ساله خود،  پس از احضار به اجرای احکام این شهر بازداشت و به زندان مرکزی این شهر منتقل گردید. فرهاد زارع که پس از جانباختن برادرش بارها توسط نهادهای امنیتی احضار و مورد تهدید قرار گرفته بود، ماه گذشته توسط دادگاه انقلاب بابل به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود. هرانا ۱۷ خرداد

حمیده زراعی بازداشت و به زندان لاکان رشت منتقل شد

حمیده زراعی، از بازداشت‌ شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، روز چهارشنبه شانزدهم خردادماه پس از حضور در شعبه سیزدهم دادگاه انقلاب رشت بازداشت و به زندان لاکان این شهر منتقل شد. لازم به ذکر است که وی  اخیرا جهت ارائه پاره ای از توضیحات به شعبه سیزدهم دادگاه انقلاب رشت احضار شده بود. هرانا ۱۷ خرداد

در گزارش تکمیلی ۱: حمیده زراعی در زندان لاکان رشت دست به اعتصاب زد

حمیده زراعی، شهروند معترض به حجاب اجباری، در اعتراض به تداوم بازداشت خود در زندان لاکان رشت، دست به اعتصاب غذا زد. وی در تاریخ شانزدهم خردادماه پس از حضور در شعبه سیزدهم دادگاه انقلاب رشت بازداشت شد. حمیده زراعی اخیرا جهت ارائه پاره ای از توضیحات به شعبه سیزدهم دادگاه انقلاب رشت احضار شده بود. او روز چهارشنبه هفته گذشته پس از حضور در این مرجع قضایی بازداشت و به زندان لاکان رشت منتقل شد. هرانا ۱۹ خرداد

در گزارش تکمیلی ۲: حمیده زراعی از زندان لاکان رشت آزاد شد

حمیده زراعی، شهروند معترض به حجاب اجباری، روز دوشنبه بیست و یکم خرداد ماه، با قرار تامین کیفری از زندان لاکان رشت آزاد شد. آزادی خانم زراعی با قرار تامین کیفری و از زندان لاکان رشت صورت گرفته است. هرانا ۲۲ خرداد

دیواندره؛ مسعود رضایی جهت اجرای حکم حبس بازداشت شد

دوشنبه ١٤ خرداد ماه، مسعود رضایی، شهروند کُرد اهل دیواندره و از بازدشت‌شدگان جنبش “ژن، ژیان، ئازادی” برای اجرای حکم شش ماه حبس، بازداشت و به زندان مرکزی این شهر منتقل شد. مسعود رضایی، پیش از این توسط دادگاه انقلاب سنندج به اتهامات انتسابی مرتبط با مشارکت در اعتراضات جنبش “ژن، ژیان، ئازادی” به ٦ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. هه‌نگاو ۱۸ خرداد

مظاهر حیدری، از دراویش گنابادی در شهرکرد مجددا بازداشت شد

نیروهای امنیتی با مراجعه به منزل مظاهر حیدری در شهرکرد، او را بازداشت کردند. هنوز از اتهامات و محل نگهداری این درویش گنابادی اطلاعی در دست نیست. لازم به ذکر است مظاهر حیدری، درویش گنابادی و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری جنبش «زن،زندگی،آزادی» است. پیش از اعتراضات سراسری او از درویشان گنابادی بود که به خاطر وقایع «گلستان هفتم» در تهران بازداشت شد و یک سال را در زندان سپری کرد. نیروهای امنیتی اما هیچ‌وقت دست از آزار او نکشیدند. ایران وایر ۱۹ خرداد

پس از استرداد به ایران؛ یک شهروند توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت شد

یک شهروند اهل استان اردبیل که در یکی از کشورهای خارج از کشور سکونت داشت، پس از استرداد به ایران توسط ماموران اطلاعات سپاه اردبیل بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. خبرگزاری فارس، وابسته به نهادهای امنیتی در این رابطه مدعی شد که دستگیری این فرد به دلایلی همچون “تشویش اذهان عمومی، نشر اکاذیب، هتک حرمت به پرچم جمهوری اسلامی، اجتماع و تبانی بر علیه نظام جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور و ارتباط با عناصر سلطنت طلب” صورت گرفته است. در این گزارش بدون اشاره به هویت و محل نگهداری شهروند مذکور آمده است، وی جهت سیر مراحل، به مرجع قضایی مربوطه تحویل داده شد. هرانا ۱۹ خرداد

شهرستان گلوگاه؛ سه شهروند در پی واکنش به جانباختن رئیسی، بازداشت شدند

فرمانده انتظامی شهرستان گلوگاه از بازداشت سه شهروند به دلیل انتشار مطالبی در رابطه با سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، خبر داد. فرمانده انتظامی شهرستان گلوگاه مدعی شد: “در پی اهانت و توهین به مقامات کشوری و لشکری در خصوص مرگ ریاست جمهور و همراهانش در شبکه اجتماعی توسط افرادی، پیگیری موضوع در دستور کار پلیس فتا قرار گرفت.” در این گزارش، به هویت، اتهامات مطروحه علیه این شهروندان و محل نگهداری آنها اشاره ای نشده است. هرانا ۲۰ خرداد

حجاب اجباری؛ گزارشی از بازداشت یک زن در بهبهان

بیست و دوم خرداد، یک زن به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری بازداشت شد. چند تن از ماموران مجری طرح نور، این زن معترض به حجاب اجباری را با توسل به خشونت در باغ ملی بهبهان بازداشت کردند. از هویت این شهروند و اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی در دست نیست. هرانا ۲۴ خرداد

یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در دیواندره بازداشت شد

فرید بادیدست، شهروند اهل دیواندره روز چهارشنبه بیست و سوم خردادماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه آقای بادیدست اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۲۴ خرداد

قم؛ یک شهروند به دلیل واکنش به جانباختن ابراهیم رئیسی بازداشت شد

سازمان اطلاعات فراجا اعلام کرد که یک شهروند در قم به دلیل واکنش به جانباختن ابراهیم رئیسی بازداشت و با صدور قرار قضایی به زندان منتقل شد. در اطلاعیه این سازمان آمده است: “در تحقیقات تکمیلی، مستنداتی مبنی بر ارتباط وی با سازمان موساد، ایفای نقش رسانه‌ای و همکاری با شبکه‌های ماهواره‌ای معاند و ضد انقلاب محرز شد.” در این گزارش بدون اشاره به هویت این شهروند، آمده است: “متهم با صدور قرار قضایی روانه زندان شده و پرونده در دست بررسی‌های تکمیلی بیشتر می‌باشد.” هرانا ۲۴ خرداد

ضرب و شتم شدید یک شهروند در زاهدان توسط نیروهای نظامی

پنجشنبه ۲۴ خرداد ماه ۱۴۰۳، نیروهای نظامی مستقر در ایست و بازرسی منطقه ترمینال زاهدان، یک شهروند بلوچ را که به همراه خانواده‌اش با خودرو در حرکت بود بدلیل اعتراض به بی حرمتی به خانواده‌اش هنگام بازرسی، مورد ضرب و شتم با قنداق اسحله قرار داده و بازداشت کرده‌اند. از هویت دقیق این شهروند بلوچ و آخرین وضعیت او تا لحظه تنظیم این خبر، اطلاعی در دسترس نیست. ایران وایر ۲۵ خرداد

زاهدان؛ بازداشت دو شهروند بلوچ توسط نیروهای امنیتی

دو شهروند بلوچ به نام‌های آرمان براهویی و بهزاد براهویی توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران در زاهدان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. این دو شهروند در بازرسی ترمینال شهر زاهدان با ضرب و شتم و بدون ارائه هرگونه برگه قضایی بازداشت شده‌اند. تا زمان تنظیم این گزارش، اطلاع دقیقی از دلایل بازداشت، اتهامات وارده، محل نگهداری و سرنوشت این دو شهروند بلوچ در دسترس نیست. هه‌نگاو ۲۶ خرداد

مریوان؛ بازداشت و بی‌خبری از سرنوشت حیدر فتاحی

یکشنبه ۲۰ خردادماه ۱۴۰۳، حیدر فتاحی، ۴۳ ساله و اهل شهرستان مریوان توسط نیروهای اطلاعات سپاه در محل کار خود واقع در سه‌راه نی این شهر، بدون ارائه هرگونه برگه قضایی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است. تا زمان تنظیم این گزارش، اطلاع دقیقی از دلایل بازداشت، اتهامات وارده، محل نگهداری و سرنوشت این شهروند در دسترس نیست. هه‌نگاو ۲۷ خرداد

 رمشک؛ دو شهروند در پی واکنش به جانباختن ابراهیم رئیسی بازداشت شدند

در پی انتشار مطالبی در رابطه با سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، محمد پیرایش و سعید بلوچ، شهروندان ساکن رمشک توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شدند. هویت این شهروندان، محمد پیرایش، نوزده ساله و شهروند دارای معلولیت و سعید بلوچ، متاهل و پدر دو فرزند، هر دو اهل و ساکن شهر رمشک از توابع شهرستان قلعه گنج گزارش شده است. تاکنون از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این دو شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۲۷ خرداد

بازداشت شهاب محمدیان توسط نیروهای امنیتی در یاسوج

شهاب محمدیان، شهروند اهل یاسوج، مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران در این شهر بازداشت شده است. وی پس از بازداشت به مکانی نامعلوم منتقل شده و تا زمان تنظیم این خبر، از دلایل بازداشت و اتهامات انتسابی به وی، اطلاعی در دسترس نیست. هه‌نگاو ۲۸ خرداد

در گزارش تکمیلی: یاسوج؛ گزارشی از آخرین وضعیت شهاب محمدیان و ایمان دستیار

شهاب محمدیان، شهروند بازداشتی از بازداشتگاه اداره اطلاعات یاسوج به زندان این شهر منتقل شد. همچنین ایمان دستیار دیگر شهروند بازداشتی کماکان در بازداشتگاه اداره اطلاعات یاسوج بسر میبرد. هرانا ۳۰ خرداد

ایمان دستیار در یاسوج بازداشت شد

بیست و هفتم خردادماه، ایمان دستیار، شهروند ساکن یاسوج توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. از اتهامات مطروحه علیه ایمان دستیار اطلاعی در دست نیست، اما احتمال میرود بازداشت او به دلیل انتشار مطالبی در صفحه اینستاگرامش صورت گرفته باشد. تا لحظه تنظیم این گزارش از محل نگهداری این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۲۸ خرداد

یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در بوکان بازداشت شد

جعفر (دارا) امینی، شهروند اهل بوکان روز شنبه بیست و ششم خردادماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. بازداشت این شهروند در منزل شخصی خود و بدون ارائه حکم قضایی صورت گرفته است. تاکنون پیگیری‌های خانواده آقای امینی جهت اطلاع از سرنوشت وی بی نتیجه مانده است. تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی به دست نیامده است. هرانا ۳۰ خرداد

یک شهروند در شهرستان راسک بازداشت شد

بیست و هفتم خردادماه، عبدالله لله زهی، شهروند اهل شهرستان راسک توسط نیروهای امنیتی در این شهرستان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. بازداشت آقای لله زهی در محل کار او در روستای نظرآباد، توسط نیروهای لباس شخصی و بدون ارائه حکم قضایی صورت گرفته است. تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت و محل نگهداری این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۳۰ خرداد

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ۵: شکنجه ممنوع

ماده ۸: رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۹: عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده ۱۰: حق محاکمه قانونی برای همه

ماده ۲۲: حق امنیت اجتماعی، فرهنگی و مالی

ماده ۲۵: حق خوراک و مسکن و مراقبتهای طبی و خدمات لازم اجتماعی برای همه

احکام صادره:

دادگاه تجدیدنظر؛ عبدالغنی درویشی به حبس محکوم شد

حکم محکومیت عبدالغنی درویشی، متهم سیاسی اهل ارومیه در شعبه ۲۳ دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان غربی به دو سال و ۶ ماه حبس تعلیقی کاهش یافت. وی در مرحله بدوی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب ارومیه به پنج سال حبس محکوم شده بود. بر اساس حکمی که توسط شعبه ۲۳ دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان غربی صادر و به این متهم سیاسی ابلاغ شده، آقای درویشی از بابت همکاری با گروه های مخالف نظام به دو سال و ۶ ماه حبس محکوم شده است. حکم صادره به مدت بیش از دو سال به تعلیق درآمده است. آقای درویشی پیشتر از بابت همین اتهام در شعبه اول دادگاه انقلاب ارومیه به پنج سال حبس محکوم شده بود. هرانا ۳۱ اردیبهشت

ماشالله کرمی به شش سال حبس محکوم شد

ماشالله کرمی، پدر محمد مهدی کرمی، معترض اعدام شده، توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب کرج به شش سال حبس محکوم شد. بر اساس حکمی که اخیرا توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب کرج صادر و در تاریخ سی و یکم اردیبهشت ماه در زندان به آقای کرمی ابلاغ شده، وی از بابت اتهام اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت ملی به پنج سال حبس و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است. جلسه رسیدگی به اتهامات ماشالله کرمی در تاریخ چهارم اردیبهشت ماه، در شعبه مذکور برگزار شده بود. هرانا ۱ خرداد

در گزارش تکمیلی: وکیل ماشالله کرمی از وجود ایرادات حقوقی در حکم صادره علیه موکلش خبر داد

علی شریف زاده، وکیل مدافع ماشالله کرمی، پدر محمد مهدی کرمی، معترض اعدام شده، از ابلاغ حکم شش سال حبس و ضبط اموال موکل خود خبر داد. این وکیل دادگستری ایراداتی را در خصوص صدور حکم اعلام کرده و گفته دادگاه انقلاب کرج صلاحیت رسیدگی به صدور حکم ضبط اموال را ندارد و اعتراض خواهد کرد. این وکیل دادگستری با انتشار مطلبی اعلام کرد که موکلش از بابت اتهامات اجتماع و تبانی و فعالیت تبلیغی به شش سال حبس و ضبط اموال که از کمک‌های مردمی تهیه شده، محکوم شده است. به گفته علی شریف زاده، دادگاه انقلاب کرج صلاحیت صدور حکم ضبط اموال را ندارد و طبق قانون باید در دادگاه کیفری رسیدگی شود. حکم ایرادات حقوقی دارد و به آن اعتراض خواهیم کرد. هرانا ۵ خرداد

دادگاه تجدیدنظر؛ رضا رمضان زاده به یک سال حبس محکوم شد

حکم یک سال حبس رضا رمضان زاده، متهم سیاسی توسط شعبه سی و شش دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد. رضا رمضان زاده چندی پیش توسط شعبه بیست و چهار دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام نشر اکاذیب به یک سال حبس محکوم شده بود. “اطلاع رسانی در خصوص وضعیت زندانیان” از مصادیق اتهام مطروحه علیه وی عنوان شده است. هرانا ۱ خرداد

بوکان؛ مهدی مجیدی به پنج سال حبس محکوم شد

مهدی مجیدی شهروند ۲۵ ساله کُرد و اهل بوکان که پاییز سال گذشته به مدت سه ماه بازداشت شده بود، توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به تحمل پنج سال حبس محکوم شد. وی به حمایت از “کشور اسرائیل” متهم شده است. بر اساس این حکم که توسط شعبه ۱۰۲  دادگاه کیفری دو بوکان صادر شده است، وی از بابت “حمایت از رژیم صیهیونیستی” به تحمل ۳ سال حبس تعزیری، از بابت “تبلیغ علیه نظام” به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و از بابت “توهین به رهبری” به تحمل یک سال حبس و در مجموع به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده است. هه‌نگاو ۳ خرداد

ژینا مدرس گرجی به حبس و تبعید محکوم شد

ژینا مدرس گرجی، شهروند ساکن سنندج توسط دادگاه انقلاب این شهر به بیست و یک سال حبس و تبعید محکوم شد. بر اساس حکمی که توسط دادگاه انقلاب سنندج صادر و به خانم مدرس گرجی ابلاغ شده است، وی از بابت اتهام «تشکیل دسته و گروە غیرقانونی با هدف براندازی نظام» به ده سال حبس تعزیری، «همکاری با گروه‌ها و دول متخاصم» به ده سال حبس تعزیری و «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است. این دادگاه همچنین حکم به تبعید برای گذراندن دوره محکومیت در زندان همدان داده است. این دادگاه در رابطه با اتهام «نشر اکاذیب و تحریک مردم به اعمال خشونت‌آمیز»، دادگاه کیفری را مسئول رسیدگی به آن اعلام و پرونده را به دادگاه کیفری ۲ سنندج ارسال کرده است. هرانا ۵ خرداد

ایرج محمدزاده به دو سال حبس محکوم شد

ایرج محمدزاده، شهروند اهل جوانرود توسط شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری این شهرستان به دو سال حبس تعلیقی محکوم شد. آقای محمدزاده توسط شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری شهرستان جوانرود به ریاست قاضی هادی چراغی از بابت اتهامات نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی به دو سال حبس تعلیقی محکوم شده است. جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این شهروند در تاریخ بیست و چهارم اردیبهشت ماه سال جاری در شعبه قضایی مذکور برگزار شده بود. وی در جریان برگزاری جلسه دادگاه از حق داشتن وکیل محروم بوده است. هرانا ۵ خرداد

صدور حکم شلاق برای چهار متهم در مهاباد

چهار متهم در پرونده موسوم به “فساد در شورای شهر و مدیریت شهری مهاباد” به تجمل ضربات شلاق در کنار سایر مجازات ها محکوم شدند. رییس کل دادگستری آذربایجان غربی در این رابطه گفت: “پرونده فساد دو نفر از اعضای شورای شهر وقت و یک نفر از کارکنان شهرداری و یکی از سردفتران مهاباد با اتهاماتی همچون پرداخت رشوه، اعمال نفوذ، تحصیل مال از طریق نامشروع، مشارکت در جعل اسناد رسمی، جعل امضای مقام قضائی و مهر شورای حل اختلاف مهاباد از سال ۱۴۰۰ در حال رسیدگی بود.” هرانا ۹ خرداد

گالیکش؛ سه متهم به مجازات جایگزین حبس محکوم شدند

سه متهم در شهرستان گالیکش توسط شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری دو این شهرستان، به انجام خدمات عمومی و پاکسازی در پارک ملی گلستان بدل از مجازات حبس محکوم شدند. وحید خیرآبادی، سرپرست پارک ملی گلستان، در این خصوص گفت: سه متخلف توسط شعبه ۱۰۱ کیفری دو شهرستان گالیکش به دلیل تخریب رستنی‌ها (رویدنی‌ها) در پارک ملی گلستان، به انجام خدمات عمومی و پاکسازی در محدوده این پارک به مدت ۱۹۴ ساعت محکوم شدند. هرانا ۱۰ خرداد

محمدحسن صادقیان به پنج سال حبس محکوم شد

حکم پنج سال حبس محمدحسن صادقیان یکی از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ که در زندان وکیل آباد مشهد محبوس است، توسط دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی تایید شد. آقای صادقیان اوایل اردیبهشت ماه سال جاری، توسط دادگاه انقلاب مشهد از بابت اتهاماتی از جمله اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام و برهم زدن نظم عمومی مجموعا به پنج سال حبس محکوم شده بود. نهایتا حکم مذکور چندی پیش در دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی عینا تایید شد. هرانا ۱۴ خرداد

دادگاه تجدیدنظر؛ علی پویان مقدم به شش ماه حبس محکوم شد

حکم شش ماه حبس تعزیری علی پویان مقدم، شهروند اهل سبزوار توسط شعبه سی و پنج دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی عینا تایید شد. شعبه اول دادگاه انقلاب سبزوار به ریاست قاضی غلامی در بهمن ماه سال گذشته، آقای پویان مقدم را از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی به شش ماه حبس تعزیری محکوم کرده بود. هرانا ۱۸ خرداد

حمید پورولی و جلال دهقانی به پرداخت جزای نقدی محکوم شدند

حمید پورولی و جلال دهقانی فعالین ترک (آذربایجانی) توسط دادگاه کیفری دو تبریز به حبس و شلاق محکوم شدند. محکومیت این شهروندان به پرداخت جزای نقدی تبدیل و به مدت پنج سال به حالت تعلیق در آمده است. براساس حکمی که توسط شعبه ۱۰۸ دادگاه کیفری دو تبریز به ریاست غلامرضا مختاری‌سرای صادر و به این شهروندان ابلاغ شده است، آنها از بابت اتهام “اخلال در نظم عمومی از طریق حضور در تجمع غیرقانونی و بدون مجوز در محل خیابان” به حبس و شلاق محکوم شدند. محکومیت این شهروندان برای هر یک به پرداخت ۲۲ میلیون تومان جزای نقدی تبدیل و به مدت پنج سال به حالت تعلیق در آمده است. هرانا ۱۹ خرداد

سه عضو خانواده سپهری به احکام بلند مدت حبس محکوم شدند

فاطمه سپهری، محمدحسین سپهری و حسین سپهری، سه عضو یک خانواده توسط شعبه پنجم دادگاه انقلاب مشهد، با اتهامات مشابه به احکام طولانی مدت حبس محکوم شدند. پس از برگزاری جلسه دوم دادگاه در تاریخ هفدهم خردادماه توسط شعبه پنجم دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی حسین یزدان‌ خواه، فاطمه سپهری به هجده سال و شش ماه حبس، محمد حسین سپهری به هشت سال زندان و حسین سپهری نیز به پنج سال و شش ماه حبس محکوم شدند. اتهاماتی همچون اجتماع و تبانی، توهین به رهبر جمهوری اسلامی و فعالیت تبلیغی علیه نظام، علیه این افراد مطرح شده است. علاوه بر این، خانم سپهری با اتهام حمایت از دولت متخاصم (اسرائیل) نیز روبرو است. هرانا ۲۰ خرداد

ارومیه؛ یک متهم به مجازات جایگزین حبس محکوم شد

یک متهم در ارومیه به تامین هزینه ثبت نام کتب تحصیلی سیصد و پنجاه نفر از دانش آموزان یکی از مدارس این شهرستان به ارزش سی میلیون تومان بدل از مجازات حبس محکوم شد. ناصر عتباتی، رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی در این خصوص گفت: رئیس مجتمع قضایی ارومیه در حکمی متهم یک پرونده را به تامین هزینه ثبت نام کتب تحصیلی برای سال جدید نزدیک به سیصد و پنجاه نفر از دانش آموزان در یکی از مدارس مناطق کمتر توسعه یافته شهرستان ارومیه به ارزش سی میلیون تومان بدل از مجازات حبس محکوم کرد. هرانا ۲۵ خرداد

محمود تورنگ به حبس و شلاق محکوم شد

در پی رد درخواست واخواهی، محمود تورنگ، شهروند ساکن یاسوج و یکی از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، توسط دادگاه کیفری دو یاسوج به یک سال حبس و هفتاد و چهار ضربه شلاق محکوم شد. بر اساس حکمی که در تاریخ بیست و یکم خردادماه سال جاری، توسط شعبه ۱۰۵ داگاه کیفری دو یاسوج صادر شده، آقای تورنگ از بابت اتهام “اخلال در نظم عمومی از طریق هیاهو و جنجال با حضور در تجمعات شانزدهم آذرماه ۱۴۰۱” به یک سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است. هرانا ۲۸ خرداد

صدور حکم شلاق برای یک متهم در مشهد

مردی در مشهد در کنار سایر مجازاتها به تحمل سی و یک ضربه شلاق محکوم شد. این مرد متهم است که با استفاده از سلاح سرد پرسنل اورژانس را تهدید کرده و با ماموران حفاظت فیزیکی یکی از بیمارستان های این شهر درگیر شده است. هرانا ۲۹ خرداد

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ۲: عدم تبعیض

ماده ۸: رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۹: عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده ۱۰: حق محاکمه قانونی برای همه

ماده ۲۲: حق امنیت اجتماعی، فرهنگی و مالی

ماده ۲۵: حق خوراک و مسکن و مراقبتهای طبی

انتقال زندانیان:

 آرمان مرادی جهت تحمل حبس به زندان سنندج منتقل شد

روز دوشنبه سی و یکم اردیبهشت‌ ماه، آرمان مرادی شهروند اهل دیواندره پس از مراجعه به دادگاه انقلاب سنندج بازداشت و جهت اجرای حکم پنج ماه حبس خود، به زندان این شهر منتقل شد. آقای مرادی پیشتر توسط شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج از بابت اتهام عضویت در یکی از احزاب مخالف نظام به ۵ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. هرانا ۱ خرداد

بابک دادبخش از زندان اردبیل به بیمارستان منتقل شد

بابک دادبخش، زندانی سیاسی محبوس در زندان اردبیل روز چهارشنبه دوم خرداد ماه در پی حال نامساعد جسمی به بیمارستان خارج از زندان منتقل شد. آقای دادبخش از تاریخ بیست و پنجم اردیبهشت ماه در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات خود دست به اعتصاب زده است. آقای دادبخش از تاریخ بیست و پنجم اردیبهشت در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات خود در زندان اردبیل دست به اعتصاب زده است. وی روز چهارشنبه دوم خرداد ماه در پی افت شدید فشار و سوء تغذیه به بیمارستان خارج از زندان منتقل شد. هرانا ۳ خرداد

در گزارش تکمیلی: پایان اعتصاب؛ بابک دادبخش به زندان اردبیل بازگشت

بابک دادبخش، زندانی سیاسی محبوس در زندان اردبیل که به دلیل وضعیت نامساعد جسمی به بیمارستان خارج از زندان منتقل شده بود، با وعده مسئولان به اعتصاب خود پایان داد و اخیراً به زندان بازگشته است. آقای دادبخش که از تاریخ بیست و پنجم اردیبهشت در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات خود در زندان اردبیل دست به اعتصاب زده بود، با وعده مسئولان به اعتصاب خود پایان داد. هرانا ۱۰ خرداد

به دلیل اطلاع رسانی از وجود ساس؛ ضیا نبوی به انفرادی زندان اوین منتقل شد

سی اردیبهشت ماه، ضیا نبوی، زندانی سیاسی به سلول انفرادی زندان اوین منتقل شد. به گفته وکیل مدافع این زندانی، این اقدام در پی اطلاع رسانی آقای نبوی در خصوص وجود حشره ساس در بند هشتم زندان اوین صورت گرفته است. امیر رئیسیان، وکیل مدافع این زندانی در خصوص آخرین وضعیت او توضیح داد: “روز یکشنبه، سی‌ام اردیبهشت مسئولان زندان با مراجعه به اتاق آقای نبوی، او را از بند خارج می‌کنند و یک روز بعد از طریق سایر زندانیان مطلع شدیم او در بند قرنطینه است. او را روز دوشنبه از بند قرنطینه یا اندرزگاه یک زندان اوین خارج ‌و به انفرادی منتقل کرده‌اند.” هرانا ۳ خرداد

جمشید عزیزی به زندان لاکان رشت منتقل شد

جمشید عزیزی ننه‌کران، شهروند ساکن آستارا از زندان این شهر به زندان لاکان رشت منتقل شد. آقای عزیزی برای سپری کردن ادامه دوران محکومیتش از زندان آستارا به زندان لاکان رشت منتقل شده است..آقای عزیزی اواخر فروردین ماه با دریافت ابلاغیه ای جهت اجرای حکم حبس به شعبه پنجم اجرای احکام دادگاه انقلاب شهرستان رشت احضار شد. این شهروند ساکن آستارا نهایتا مورخ هجدهم اردیبهشت ماه، پس از مراجعه به دادگستری شهرستان آستارا بازداشت و به زندان این شهر منتقل شده بود. هرانا ۵ خرداد

در پی انتشار ویدیو از زندان قزلحصار؛ یک زندانی همراه با ضرب و شتم به سلول انفرادی منتقل شد

رضا خزایی، زندانی محبوس در زندان قزلحصار کرج، پس از بیان شرایط این زندان در یک ویدیو، توسط ماموران زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفت و به سلول انفرادی منتقل شد. این زندانی، که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به سی سال حبس محکوم شده، در حال تحمل محکومیت خود در زندان قزلحصار کرج است. هرانا ۹ خرداد

محمدامین محمدی جهت تحمل حبس به زندان نقده منتقل شد

بیست و یکم خردادماه، محمدامین محمدی، شهروند اهل پیرانشهر جهت اجرای حکم حبس خود بازداشت و به زندان نقده منتقل شد. آقای محمدی مدتی قبل توسط دادگاه انقلاب پیرانشهر به ظن همکاری با یکی از احزاب مخالف نظام به دو سال حبس محکوم شده بود. هرانا ۲۳ خرداد

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ۲: عدم تبعیض

ماده ۸: رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۹: عدم توقیف حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده ۱۰: حق محاکمه قانونی برای همه

ماده ۲۲: حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ۸: رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۹: عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده ۱۰: حق محاکمه قانونی برای همه

تودیع وثیقه:

لقمان حاجی خوش با تودیع وثیقه آزاد شد

لقمان حاجی خوش، شهروند اهل اشنویه روز سه شنبه یکم خردادماه، با تودیع وثیقه از یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی ارومیه آزاد شد. مورخ بیست و دوم اردیبهشت ماه، لقمان حاجی خوش، شهروند اهل اشنویه پس از احضار به اداره اطلاعات این شهر بازداشت شده بود. تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی کسب نشده است. هرانا ۲ خرداد

سید بهاالدین حسینی با تودیع وثیقه آزاد شد

سید بهاالدین حسینی، شهروند بازداشتی اهل دیواندره روز سه شنبه یکم خردادماه با تودیع وثیقه آزاد شد. سید بهاالدین حسینی شهروند اهل دیواندره در تاریخ هفتم مهرماه سال گذشته توسط نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی و همراه با خشونت بازداشت شده بود. تاکنون از اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۳ خرداد

مرتضی حدیدی از زندان لردگان آزاد شد

سه شنبه یکم خرداد ۱۴۰۳، مرتضی حدیدی از زندان آزاد شد. آزادی آقای حدیدی با تودیع وثیقه از زندان لردگان صورت گرفته است. آقای حدیدی اوایل اردیبهشت ماه، توسط ماموران اطلاعات سپاه در لردگان بازداشت و چندی بعد با اتمام مراحل بازجویی از بازداشتگاه اداره اطلاعات شهرکرد به زندان لردگان منتقل شده بود. تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی در دست نیست. هرانا ۴ خرداد

ایوب رسول زاده از زندان نقده آزاد شد

یکشنبه ششم خردادماه، ایوب رسول زاده، شهروند اهل پیرانشهر با تودیع وثیقه از زندان نقده آزاد شد. آزادی وی با تودیع وثیقه دو میلیارد و پانصد میلیون تومانی صورت گرفته است. تا لحظه تنظیم این گزارش، از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۷ خرداد

حاجی برزه از زندان نقده آزاد شد

حاجی برزه، شهروند ساکن پیرانشهر با تودیع وثیقه از زندان نقده آزاد شد. آقای برزه با تودیع وثیقه دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت از زندان نقده آزاد شده است. تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۷ خرداد

کامیار بامداد از زندان ضیابر آزاد شد

کامیار بامداد، شهروند بازداشتی با تودیع وثیقه از زندان ضیابر آزاد شد. آزادی آقای بامداد با تودیع وثیقه یک میلیارد و پانصد میلیون تومانی از زندان ضیابر صورت گرفته است. تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۹ خرداد

یوسف حاجی خوش از زندان اشنویه آزاد شد

یوسف حاجی خوش، شهروند اهل اشنویه با تودیع وثیقه از زندان این شهر آزاد شد. آزادی آقای حاجی خوش با تودیع وثیقه یک میلیارد تومانی صورت گرفته است. این شهروند در سیزدهم اردیبهشت، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. وی پس از اتمام مراحل بازجویی از یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی ارومیه به زندان اشنویه منتقل شده بود. تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۱۰ خرداد

ولی اله ظهرابی از زندان میاندوآب آزاد شد

ولی‌ اله ظهرابی، فعال ترک (آذربایجانی)، با تودیع وثیقه از زندان میاندوآب آزاد شد. ولی‌ اله ظهرابی در تاریخ سوم خردادماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. هرانا ۱۴ خرداد

اهواز؛ مریم زلکی آزاد شد

بیست و دوم خردادماه، مریم زلکی از بازداشت شدگان تجمعات بازنشستگان کشوری، فرهنگیان و تامین اجتماعی در اهواز با تودیع وثیقه آزاد شد. خانم زلکی در تاریخ یازدهم اردیبهشت ماه، در جریان تجمعات بازنشستگان کشوری، فرهنگیان و تامین اجتماعی در مقابل ساختمان اداره کل سازمان تامین اجتماعی در اهواز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. تا لحظه تنظیم این گزارش از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۲۳ خرداد

سوسن حسن‌زاده، فعال مدنی و مدرس زبان کُردی با تودیع قرار وثیقه آزاد شد

سوسن حسن‌زاده، فعال مدنی و مدرس زبان کُردی اهل بوکان با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد تومانی به صورت موقت تا پایان مراحل دادرسی از بازداشت آزاد شد. این فعال مدنی جهت بازجویی به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی ارومیه منتقل و طی مدت بازداشت از دسترسی به وکیل محروم بوده است. تاکنون از دلیل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه خانم حسن‌زاده اطلاع دقیقی به دست نیامده است. کردپا ۲۴ خرداد

سیرجان؛ آزادی مریم محمودآبادی با وثیقه

مریم محمودآبادی از فعالین زن اهل شهرستان سیرجان از توایع استان کرمان، پس از ۳۱ روز بازداشت با تودیع وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی از زندان مرکزی این شهر آزاد شد. این شهروند با اتهاماتی نظیر “تولید و انتشار تصاویر مبتذل در فضای مجازی”، “نشر اکاذیب” و “تبلیغ علیه نظام” مواجه شده است. وی در تاریخ ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳، در جریان هجوم نیروهای امنیتی به منزل خانوادگی‌اش، بدون ارائه هرگونه برگه قضایی بازداشت شده و طی این مدت در سلول انفرادی بازداشتگاه اطلاعات سپاه ثارالله کرمان و زندان مرکزی سیرجان محبوس بود. هه‌نگاو ۲۶ خرداد

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ۸: رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۹: عدم توقیف حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده ۱۰: حق محاکمه قانونی برای همه

ماده ۲۲: حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی

جلوگیری از مرخصی و درمان:

علیرغم ناتمام ماندن مراحل درمان؛ مطلب احمدیان به زندان اوین بازگردانده شد

مطلب احمدیان، زندانی سیاسی علیرغم ناتمام ماندن مراحل درمان از بیمارستان تهرانپارس به زندان اوین بازگردانده شد. آقای احمدیان که از بیماریهای متعددی از جمله زخم معده و لوزالمعده، عفونت بیضه و آسیب‌ های نخاعی رنج میبرد در تاریخ هفدهم اردیبهشت‌ماه جهت انجام عمل جراحی به بیمارستان تهرانپارس اعزام شده بود. او در این مدت تنها تحت عمل جراحی روده قرار گرفته بود و نیاز به جراحی دیسک کمر و پارگی پرده دیافراگم هم داشت. آقای صالحی دادستان تهران با توقف حکم او مخالفت کرد این در حالی است که پزشکی قانونی بر توقف حکم وی به مدت یکماه تاکید داشت. هرانا ۲ خرداد

در گزارش تکمیلی ۱: مطلب احمدیان از زندان اوین به بیمارستان اعزام شد

مطلب احمدیان، زندانی سیاسی، در پی حال نامساعد جسمی از زندان اوین به بیمارستان خارج از زندان منتقل شد. آقای احمدیان به دلیل وخامت حال و تورم در ناحیه روده و شکم، به دستور پزشک متخصص و بصورت اورژانسی از زندان اوین به بیمارستان تهرانپارس اعزام شد. پزشکی قانونی تایید کرده که آقای احمدیان باید با توقف حکم درمان خود را در بیمارستان و خارج از زندان سپری کند. این امر با مخالفت صالحی دادستان تهران میسر نشده است. گفتنی است که خانواده این زندانی، برای توقف حکم وی وثیقه پنج میلیارد تومانی تامین کردند و پنج وکیل دادگستری نیز کفالت وی را برعهده گرفتند. هرانا  ۲۱خرداد

در گزارش تکمیلی ۲: علیرغم ناتمام ماندن مراحل درمان؛ مطلب احمدیان به زندان اوین بازگردانده شد

بیست و چهارم خردادماه، مطلب احمدیان، زندانی سیاسی علیرغم ناتمام ماندن مراحل درمان از بیمارستان تهرانپارس به زندان اوین بازگردانده شد. گفته می‌شود آقای احمدیان به دلیل وخامت حال و تورم در ناحیه روده و شکم، روز دوشنبه بیست و یکم خردادماه به بیمارستان اعزام شده بود. علیرغم تشخیص پزشک متخصص مبنی بر جراحی پرده دیافراگم بدلیل پارگی عصر روز پنجشنبه بیست و چهارم خردادماه، به زندان بازگردانده شد. هرانا ۲۵ خرداد

گزارشی از آخرین وضعیت علی مقصدجو در زندان اوین

علی مقصدجو، زندانی سیاسی دوران محکومیت یک سال و شش ماه حبس خود را در زندان اوین سپری میکند. وی علیرغم حال نامناسب جسمانی، از رسیدگی مناسب پزشکی محروم مانده است. آقای مقصدجو از مشکلاتی در نواحی کمر و زانو رنج میبرد و نیازمند اعزام به مراکز درمانی خارج از زندان است. با این حال، وی از رسیدگی مناسب پزشکی محروم مانده است. لازم به ذکر است آقای مقصدجو خرداد ماه ۱۴۰۲، توسط شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی از بابت اتهاماتی نظیر فعالیت تبلیغی علیه نظام، اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور و جمع آوری اطلاعات طبقه بندی شده و قرار دادن آن در اختیار دیگران، به دو سال حبس محکوم شد. حکم صادره پس از تسلیم به رای، به یک سال و شش ماه زندان تقلیل یافت. هرانا ۸ خرداد

زندان اوین؛ محرومیت علی مقصدجو زندانی سیاسی از رسیدگی پزشکی و اعزام به مراکز درمانی

علی مقصدجو، زندانی سیاسی اهل قرچک استان تهران که ١١ ماه و ٧ روز از دوره محکومیت حبس یک سال و نیمه خود را در زندان اوین سپری کرده، علیرغم بیماری از رسیدگی پزشکی محروم است. علی مقصدجو، زندانی سیاسی ٤٨ ساله و پدر دو فرزند در حالی از مرخصی درمانی منع شده که از ناحیه کمر و زانو درد شدید را متحمل می‌شود. علی‌رغم بیماری و درد شدید با گذشت نزیک به یک سال حبس این زندانی از رسیدگی پزشکی مناسب و اعزام به مراکز درمانی خارج از زندان اوین محروم مانده است. این شهروند در  خرداد ماه ۱۴۰۲، توسط شعبه ١۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی بابت اتهاماتی همچون “فعالیت تبلیغی علیه جمهوری اسلامی ایران” به دو سال حبس محکوم شد که این حکم با تسلیم به رای، به یک سال و شش ماه زندان کاهش یافت. هه‌نگاو ۱۰ خرداد

علیرغم نیاز به درمان؛ عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت سجاد ایمان نژاد

سجاد ایمان نژاد، متهم سیاسی محبوس در بند چهارم زندان اوین، علیرغم وضعیت نامساعد جسمانی و نیاز به عمل جراحی دیسک کمر، از رسیدگی پزشکی مناسب و اعزام به مرخصی درمانی محروم مانده است. سجاد ایمان نژاد، در تاریخ شانزدهم مهر ۱۴۰۱، در ارتباط با اعتراضات سراسری همان سال، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد. او ابتدا به زندان تهران بزرگ و سپس به زندان اوین منتقل شد. این شهروند نهایتا توسط شعبه بیست و هشتم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمدرضا عموزاد از بابت اتهام “محاربه” به ده سال حبس در تبعید به شهرستان ایرانشهر، بابت اتهام “ایراد ضرب و جرح عمدی با سلاح سرد” به یک سال حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی و پرداخت بیش از دو میلیارد و هفتصد میلیون تومان دیه به هفت شاکی (مامورین انتظامی-امنیتی) محکوم شد. هرانا ۱۷ خرداد

محروم از درمان؛ گزارشی از آخرین وضعیت رضا اقدسی در زندان اوین

رضا (غلامرضا) اقدسی، زندانی سیاسی در زندان اوین، علیرغم ابتلا به ناشنوایی، حملات عصبی شدید و درد در ناحیه پاها، از رسیدگی مناسب پزشکی و اعزام به پزشکی قانونی برای دریافت حکم عدم تحمل کیفر محروم مانده است. گفتنی است علیرغم ابتلای آقای اقدسی به ناشنوایی، حملات عصبی شدید و درد در ناحیه پاها، این زندانی از رسیدگی پزشکی مناسب و همچنین اعزام به پزشکی قانونی برای دریافت حکم عدم تحمل کیفر محروم مانده است. پزشک متخصص رضا اقدسی تأکید کرده که برای جلوگیری از عوارض ناشی از اختلالات ناشنوایی، او نباید در شرایط استرس زا قرار گیرد. هرانا ۲۰ خرداد

گزارشی از آخرین وضعیت راحله راحمی پور، زندانی ۷۱ ساله در زندان اوین

راحله راحمی پور، فعال مدنی ۷۱ ساله، علیرغم وضعیت نامناسب جسمی و ناتوانی در تحمل حبس، دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری می‌کند. خانم راحمی پور، از بیماری‌های متعددی رنج می‌برد و از رسیدگی پزشکی مناسب و اعزام به بیمارستان محروم مانده است. خانم راحمی پور ۷۱ ساله از بیماری های متعددی از جمله تومور مغزی رنج میبرد. وضعیت حال عمومی این فعال مدنی نامناسب است، بطوری که راه رفتن وی با لرزش همراه بوده و تحمل حبس با توجه به وضعیت جسمانی اش دشوار است. این امر موجب نگرانی نزدیکان او شده است. همچنین خانم راحمی پور علیرغم نیاز رسیدگی پزشکی تخصصی، کماکان از اعزام به بیمارستان و رسیدگی درمانی محروم مانده است. هرانا ۲۲ خرداد

محروم از درمان؛ گزارشی از آخرین وضعیت نجات انورحمیدی در زندان سپیدار اهواز

نجات انورحمیدی، زندانی سیاسی ۶۱ ساله که دوران محکومیت خود را در زندان سپیدار اهواز میگذراند، علیرغم ابتلا به بیماری های متعدد از رسیدگی مناسب پزشکی و اعزام به بیمارستان محروم مانده است. علیرغم ابتلای خانم انورحمیدی به اختلال در عملکرد تیروئید، آب مروارید و خونریزی از ناحیه هر دو چشم، فشار خون، چربی خون و سردردهای مزمن از رسیدگی پزشکی مناسب و همچنین اعزام به پزشکی قانونی برای تایید عدم توانایی در تحمل کیفر محروم مانده است. هرانا ۲۵ خرداد

علیرغم نیاز به درمان؛ عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت میثم دهبان زاده در زندان قزلحصار کرج

میثم دهبان زاده، زندانی سیاسی محبوس در زندان قزلحصار کرج علیرغم وضعیت نامساعد جسمانی از رسیدگی مناسب پزشکی و اعزام به مراکز درمانی محروم مانده است. گفته می‌شود امروز، در حالیکه آقای دهبان زاده جهت پیگیری روند درمان آسیب دیدگی بینایی خود می‌بایست به بیمارستان فارابی تهران اعزام میشد، با کارشکنی مهدی نایبی، افسر اعزام و شهبازی مسئول دفتر رئیس زندان، از پیگیری روند درمان و اعزام به بیمارستان محروم شد. هرانا ۲۶ خرداد

محروم از درمان؛ گزارشی از آخرین وضعیت مریم جلال حسینی در زندان کچویی کرج

مریم جلال حسینی، زندانی سیاسی محبوس در زندان کچویی کرج علیرغم حال نامساعد جسمانی، از رسیدگی مناسب پزشکی محروم مانده است. لازم به ذکر است که وی چندین ماه است که از مشکلات جسمانی و بیماری کلیوی رنج میبرد و نیازمند درمان تخصصی است. با این وجود، از اعزام به مراکز درمانی خارج از زندان و رسیدگی پزشکی مناسب محروم مانده است. مریم جلال حسینی اوایل شهریورماه سال گذشته، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و نهایتا در تاریخ ششم شهریورماه، به زندان کچویی کرج منتقل شد. هرانا ۲۷ خرداد

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ۲: عدم تبعیض

ماده ۸: رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۹: عدم توقیف حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده ۱۰: حق محاکمه قانونی برای همه

ماده ۲۲: حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی

تیراندازی به مردم:

مریوان؛ یک شهروند در پی تیراندازی بی ضابطه نیروهای نظامی کشته شد

یکشنبه ششم خردادماه، یک شهروند در پی تیراندازی بی ضابطه نیروهای نظامی در مریوان کشته شد. هویت این شهروند، “آژوان کیانی، فرزند احمد” گزارش شده است. گفتنی است  نیروهای نظامی بدون اخطار قبلی به سمت یک خودرو در جاده گاران بین مریوان و منطقه کوماسی تیراندازی کردند و این جوان که داخل خودرو بود، بر اثر اصابت گلوله جان خود را از دست داد. هرانا ۷ خرداد

بهشهر؛ تعقیب و گریز نیروهای انتظامی به کشته یک شهروند انجامید

در جریان تعقیب و گریز نیروهای انتظامی با یک خودرو در شهرستان بهشهر، یک شهروند کشته شد. فرمانده انتظامی شهرستان بهشهر در این خصوص گفت: در پی کسب خبری مبنی بر قاچاق و توزیع مواد مخدر توسط فردی با خودروی پژو در سطح شهرستان بهشهر، در یکی از محورها شناسایی شد. این فرد بدون توجه به اخطارهای پلیس قصد فرار داشت و سه خودروی انتظامی را نیز تخریب کرد. علی اکبر قلی پور افزود: عوامل پلیس مبارزه با موادمخدر اقدام به تیراندازی به سمت خودروی متهم کردند که نامبرده مصدوم و به مرکز درمانی منتقل و برابر آخرین گزارش پزشکی فوت کرده است. هرانا ۹ خرداد

یک شهروند در پی تیراندازی بی ضابطه نیروهای نظامی در مریوان زخمی شد

دوشنبه هفتم خردادماه، یک شهروند در پی تیراندازی بی ضابطه نیروهای نظامی در مریوان زخمی شد. هویت این شهروند، “محمد خسروی، متاهل، پدر یک فرزند و اهل روستای باشماخ از توابع مریوان” گزارش شده است. نیروهای نظامی بدون هشدار قبلی به خودروی شخصی آقای خسروی در نزدیکی شهرک صنعتی “دشت بیلو” در مریوان تیراندازی کرده‌اند. در نتیجه این تیراندازی، آقای خسروی به شدت از ناحیه ستون فقرات آسیب دیده است. هرانا ۱۰ خرداد

ایرانشهر؛ دو شهروند در پی تیراندازی بی ضابطه نیروهای نظامی کشته شدند

جمعه یازدهم خردادماه، دو شهروند در پی تیراندازی بی ضابطه نیروهای نظامی در ایرانشهر کشته شدند. تسنیم، خبرگزاری نزدیک به نهادهای امنیتی نیز در گزارشی به نقل از فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان بدون اشاره به هویت کشته شدگان مدعی شده که این شهروندان “مسلح و غیرایرانی” بوده اند. هرانا ۱۲ خرداد

بروجن؛ یک شهروند در پی تیراندازی نیروهای انتظامی جان باخت

شنبه دوازدهم خردادماه، در جاده بروجن به یاسوج خودروی یک شهروند در پی تعقیب و گریز و تیراندازی نیروهای انتظامی دچار حادثه شد و راننده خودرو جان خود را از دست داد. هویت این شهروند “حسین صادقی، اهل روستای دیل از توابع گچساران” عنوان شده است. هرانا ۱۵ خرداد

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ۳: حق حیات برای همه

ماده ۸: رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۹: عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده ۱۰: حق محاکمه قانونی برای همه

ماده ۲۲: حق امنیت اجتماعی

ماده ۲۳: حق امنیت کار

ماده ۲۵: حق خوراک و مسکن و مراقبتهای طبی و خدمات لازم اجتماعی برای همه

کولبران و سوختبران:

بانه؛ تیراندازی نیروهای نظامی به کشته شدن یک کولبر انجامید

یک کولبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی در مناطق مرزی بانه، جان خود را از دست داد. هویت این کولبر سینا رسول‌ زاده، نوزده ساله و اهل شهر نلاس از توابع سردشت، گزارش شده است. هرانا ۸ خرداد

سراوان؛ کشته و زخمی شدن دو سوختبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی

سه شنبه هشتم خردادماه، در پی تیراندازی نیروهای نظامی در منطقه مرزی شهرستان سروان یک سوختبر کشته و یک سوختبر دیگر مجروح شد. هویت سوختبر کشته شده، “فرهاد سپاهی، ۱۸ ساله و فرزند عبدل، هویت سوختبر مجروح نیز ناصر سیاهانی، ٢٠ ساله، فرزند رسول بخش و متاهل، هر دو اهل و ساکن سراوان” گزارش شده است. هرانا ۹ خرداد

سراوان؛ کشته و زخمی شدن هشت سوختبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی

سه‌ شنبه هشتم خرداد ماه، در پی تیراندازی مستقیم نیروهای نظامی به سمت گروهی از سوختبران اهل پاکستان در مرز کله گان سراوان در سیستان و بلوچستان، چهار سوختبر کشته و چهار تن دیگر مجروح شدند. دو تن از سوختبران مجروح شده بازداشت و به بازداشتگاهی در سراوان منتقل شدند. هویت سوختبران کشته شده “عبدالواسع ریگی، ۱۸ ساله و فرزند ملا سلیمان، اصغر ساسولی، ۲۲ ساله و فرزند محمد اکبر، شکرالله ریگی، ۲۳ ساله و همچنین خواستی ریگی، همگی اهل و ساکن شهرستان ماشکیل بلوچستان پاکستان” گزارش شده است. هویت یکی از سوختبران مجروح شده نیز “عبدالله ریگی، فرزند ملا سلیمان” عنوان شده است. هرانا ۹ خرداد

نهبندان؛ در پی تعقیب و گریز و تیراندازی نیروهای نظامی سه سوختبر کشته و زخمی شدند

پنجشنبه دهم خردادماه، خودرو سه سوختبر در پی تعقیب و گریز و تیراندازی نیروهای نظامی در محور نهبندان واژگون شد. در پی این رویداد یک سوختبر جان باخت و دو تن دیگر زخمی شدند. در این گزارش بدون اشاره به هویت این سوختبران آمده است؛ بعد از ظهر روز گذشته، نیروهای نظامی پاسگاه سهل آباد اقدام به انداختن خارک و تیراندازی به سمت یک خودروی سوختبر کرده اند. در پی این رویداد این خودرو واژگون شده که یک سوختبر کشته و دو تن دیگر مجروح شده اند. هرانا ۱۱ خرداد

میناب؛ تعقیب و گریز نیروهای نظامی به زخمی شدن یک سوختبر انجامید

شنبه دوازدهم خردادماه، تعقیب و گریز نیروهای نظامی در میناب منجر به واژگونی خودروی یک سوختبر و مصدومیت وی شد. نیروهای نظامی ساعت سه بامداد اقدام به تعقیب خودروی یک سوختبر در جاده هشت‌بندی از توابع شهرستان میناب کردند که منجر به واژگونی خودرو و زخمی شدن راننده آن شده است. سوختبر مذکور اهل شهرستان قلعه‌ گنج است اما تاکنون از هویت وی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۱۲ خرداد

سراوان؛ تیراندازی نیروهای نظامی به زخمی شدن یک سوختبر انجامید

تیراندازی نیروهای نظامی در روستای شمس آباد در شهرستان سراوان، منجر به واژگونی و آتش گرفتن خودروی یک سوختبر و مصدومیت وی شد. سرنشین این خودرو دچار سوختگی شد و توسط شهروندان به بیمارستان منتقل شده است. از وی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۱۴ خرداد

در گزارش تکمیلی: تیراندازی نیروهای نظامی؛ سوختبری که پیشتر زخمی شده بود، جان باخت

یک سوختبر اهل سراوان که روز گذشته تیراندازی نیروهای نظامی منجر به آتش سوزی و واژگونی خودروی وی شده بود، ساعاتی پس از انتقال به بیمارستان به دلیل شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد. محمد خاک‌زهی، سوختبر اهل سراوان ساعاتی پس از انتقال به بیمارستان رازی سراوان بر اثر شدت جراحات ناشی از سوختگی جان خود را از دست داد. هرانا ۱۵ خرداد

مریوان؛ تیراندازی نیروهای نظامی به زخمی شدن یک کولبر انجامید

دوشنبه چهاردهم خردادماه، تیراندازی نیروهای نظامی در مناطق مرزی مریوان منجر به زخمی شدن یک کولبر شد. هویت وی “مظفر اسدرخ، ۴۴ ساله، اهل روستای چاوگ از توابع شهرستان مریوان، متاهل و پدر دو فرزند” گزارش شده است. آقای اسدرخ از ناحیه پا مصدوم و جهت درمان به یکی از مراکز درمانی مریوان منتقل شده است. هرانا ۱۵ خرداد

زخمی شدن یک کولبر با شلیک مستقیم نیروهای حکومتی در مرز بانه

یک کولبر جوان اهل سقز که هویت وی پرویز قادری احراز شده است، با تیراندازی مستقیم نیروهای هنگ مرزی جمهوری اسلامی ایران در مرز بانه به شدت زخمی شد. این کولبر پس از زخمی شدن از ناحیه پا به دلیل عمق جراحات جهت مداوا به مراکز درمانی شهر سنندج انتقال یافته و وضعیت سلامت وی، وخیم گزارش شده است. هه‌نگاو ۱۵ خرداد

مرز نوسود؛ کشته شدن یک کولبر جوان با شلیک مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی

یک کولبر جوان اهل جوانرود با هویت هژیر محمودپور حین کولبری در مرز نوسود در استان کرمانشاه با شلیک مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی کشته شد. روز گذشته نیز، یک کولبر با هویت صلاح (فامیلی نامشخص) حین کولبری در یکی از نقاط مرزی مریوان با شلیک مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی به شدت مجروح شده است. وی اهل روستای هالوژان از توابع شهرستان سروآباد می‌باشد. هه‌نگاو ۱۶ خرداد

بندرعباس؛ دو سوختبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی کشته شدند

سه شنبه پانزدهم خردادماه، تیراندازی نیروهای نظامی به سمت خودروی دو سوختبر در محور بندرعباس، به کشته شدن آنها انجامید. هویت یکی از آنها “محمد راهور، اهل و ساکن محله پشت شهر بندرعباس” گزارش شده است. هرانا ۱۷ خرداد

مصدومیت دو کولبر بر اثر ضرب و شتم نیروهای نظامی در مناطق مرزی هورامان

بیست و یکم خردادماه، دو کولبر در مناطق مرزی هورامان، مورد ضرب و شتم نیروهای نظامی قرار گرفته و زخمی شدند. هویت یکی از آنها “شادمان پایا، ٢۵ ساله و اهل روستای «هلویزاوا» در منطقه کوماسی مریوان” گزارش شده است. این دو کولبر در حالی که هیچ محموله ای به همراه نداشتند، مورد ضرب و شتم نیروهای نظامی قرار گرفته و دچار مصدومیت شدند. هرانا ۲۲ خرداد

کهنوج؛ یک سوختبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی کشته شد

تیراندازی نیروهای نظامی به سمت خودروی یک سوختبر در شهرستان کهنوج، به کشته شدن وی انجامید. هویت وی مجتبی عزیزی، ۲۵ ساله، فرزند منصور، متاهل و اهل و ساکن شهرستان رودبار جنوب، گزارش شده است. هرانا ۲۲ خرداد

بانه؛ یک کولبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی زخمی شد

بیست و دوم خرداد‌ماه، یک کولبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی در مناطق مرزی بانه، زخمی شد. هویت وی “آرمان حسینی، بیست و شش ساله اهل شهرستان سقز” گزارش شده است. آقای حسینی جهت مداوا به یکی از مراکز درمانی تبریز اعزام شده است. هرانا ۲۳ خرداد

میناب؛ یک سوختبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی کشته شد

تیراندازی نیروهای نظامی به سمت خودروی یک سوختبر در شهرستان میناب، به کشته شدن وی انجامید. هویت وی “فیض الله اخلاصی، ۳۷ ساله، متاهل و ساکن منطقه توکهور، سرنی میناب” عنوان شده است. هرانا ۲۵ خرداد

جاسک؛ تیراندازی نیروهای نظامی منجر به جان باختن دو سوختبر شد

بیست و هشتم خردادماه، تیراندازی نیروهای نظامی در شهرستان جاسک، به واژگونی و آتش گرفتن یک خودروی سوختبر انجامید. این رویداد منجر به جان باختن دو سوختبر شد. تا لحظه تنظیم این گزارش، از هویت این سوختبران اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۲۹ خرداد

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ٣: حق حیات برای همه

ماده ۸: رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۹: عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده ۱۰: حق محاکمه قانونی برای همه

ماده ٢۵: حق خوراک و مسکن و مراقبتهای طبی و خدمات لازم اجتماعی برای همه

انفجار مین:

اشنویه؛ انفجار مین به مرگ و مصدومیت سه شهروند انجامید

انفجار مین بر جایه مانده از جنگ ایران و عراق در ارتفاعات مرزی مامسال واقع در اشنویه، منجر به مرگ یک شهروند و مصدومیت دو تن دیگر شد. فرماندار اشنویه اعلام کرد: “این افراد که در ارتفاعات مرزی «مامسال» و حین هنگام برداشت گیاهان بهاری دچار این حادثه شده اند.” سید علی ترابی ادامه داد: “در این حادثه یک نفر از اهالی روستای میرآباد اشنویه جان خود را از دست داد و دو نفر همراه وی نیز بر اثر ترکش های انفجار و موج آن مصدوم شدند.” هرانا ۱ خرداد

پیرانشهر؛ نقص عضو یک سرباز بر اثر انفجار مین

یک سرباز هنگ‌مرزی بر اثر انفجار مین بر جای مانده از دوره جنگ ایران و عراق در مناطق مرزی پیرانشهر، دچار نقص عضو شد. تا زمان تنظیم این گزارش، از هویت سرباز مصدوم اطلاعی در دسترس قرار نگرفته و وضعیت وی پس از انتقال به مراکز درمانی نامشخص است. هه‌نگاو ۲ خرداد

قصرشیرین؛ یک شهروند بر اثر انفجار مین مصدوم شد

انفجار یک مین بر جای مانده از جنگ ایران و عراق در منطقه آق داغ واقع در شهرستان قصرشیرین منجر به مصدومیت یک شهروند شد. فرمانده انتظامی قصرشیرین در این خصوص گفت: پس از اعلام مرکز فوریت های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر انفجار یک مین در حوالی منطقه آق داغ قصرشیرین، تیمی از ماموران به محل حادثه اعزام شدند. ایمان مرادی در ادامه اظهار کرد: با حضور ماموران در محل مشخص شد که یک راننده کمباین در حال انجام کارهای کشاورزی و برداشت محصول گندم پس از برخورد با یک مین بر جای مانده از جنگ ایران و عراق، دچار مصدومیت شده است. هرانا ۵ خرداد

بانه؛ جانباختن یک شهروند کُرد بر اثر انفجار مهمات جنگی

یک شهروند کُرد با هویت هادی غنچەدوست اهل شهرستان بانه بر اثر انفجار مهمات جنگی به شدت مجروح و پس از انتقال به مراکز درمانی جان خود را از دست داد. هادی غنچه‌دوست که پدر سه فرزند نیز می‌باشد، حین دستکاری گلوله توپ جنگی دچار این حادثه شده و به بیمارستان صلاح‌الدین ایوبی بانه منتقل و بر اثر شدت جراحات وارده جان خود را از دست داده است. هه‌‌نگاو ۲۸ خرداد

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ٣: حق حیات برای همه

ماده ۸: رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۲۲: حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی

 خشونت خانگی، قتل ناموسی:  

مردی در تهران توسط همسر و خانواده همسرش به قتل رسید/ سه متهم بازداشت شدند

زنی در تهران با همدستی برادر و پدر خود، همسرش را به قتل رساند. سه متهم این پرونده پس از بازداشت، اختلافات خانوادگی را از علل این اقدام عنوان کردند. او گفت: «من و شوهرم با هم اختلاف داشتیم و همیشه درگیر بودیم. او مرد بداخلاقی بود و به خانواده من احترام نمی‌گذاشت. هرانا ۹ خرداد

با انگیزه ناموسی؛ گزارشی از قتل یک پسر نوزده ساله در شهر ری

در تاریخ بیست و نهم شهریورماه ۱۴۰۲، پسری نوزده ساله در شهر ری، توسط یکی از دوستان خود با انگیزه ناموسی به قتل رسید. دو پسر جوان در جریان بازی “مافیا”‌ در کافه ای واقع در شهر ری با یکدیگر درگیر شدند. در جریان این درگیری، “بابک” نوزده ساله که از ناحیه گردن مورد اصابت چاقو قرار گرفته بود، به دلیل شدت جراحات وارده و خونریزی جان باخت؛ پیکر بی‌جان او به پزشکی قانونی منتقل شد. پس از قتل “بابک”، متهم به نام “سعید” توسط پلیس بازداشت و در بازجویی های به عمل آمده به قتل اعتراف کرد. هرانا ۱۲ خرداد

خشونت خانگی؛ زنی در تبریز توسط همسرش به قتل رسید

مرد میانسالی در تبریز، زنش را با سیم شارژر خفه کرده و او را به قتل رساند. متهم پس از این اقدام، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. پس از شنیده شدن صداهای داد و فریاد در یکی از ساختمان های شهرک اندیشه تبریز، ماشین پلیس در محل حاضر میشود. بازپرس پس از بررسی های به عمل آمده، علت خفه کردن زن را از مرد میانسال جویا میشود و او تنها به گفتن جمله “با سیم شارژر او را خفه کردم” بسنده میکند. هرانا ۱۴ خرداد

خشونت خانگی؛ یک زن در شهرستان نظرآباد توسط همسرش به قتل رسید

مردی سی‌وچهار ساله در شهرستان نظرآباد همسرش را به دلیل اختلافات خانوادگی با ضربات وارده به سرش به قتل رساند. متهم پس از این واقعه بازداشت و روانه زندان شد. رئیس پلیس آگاهی استان البرز در این خصوص گفت: ظهر امروز در پی اعلام مرکز فوریت های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر وقوع یک فقره فوت مشکوک در شهر نظرآباد، عوامل پلیس آگاهی به محل وقوع حادثه اعزام شدند. به گفته این مقام قضایی، پس از این رویداد متهم بازداشت و با تشکیل پرونده ضمن تحویل به مرجع قضائی، راهی زندان شد. هرانا ۱۵ خرداد

زنی در تهران توسط همسرش به قتل رسید

زنی در تهران توسط همسرش با ضربات چاقو به قتل رسید. متهم پس از بازداشت، دلیل این اقدام را خودداری همسرش از تامین مالی او جهت خرید موادمخدر عنوان کرد. متهم ۲۹ ساله در بخشی از اعترافات خود عنوان کرد: “معتاد که شدم، کارم را رها کردم و درگیر مواد شدم. کم کم مواد باعث شد که خانه ام را هم ترک کنم و هر چند روز یکبار به سراغ همسرم می آمدم تا پولی از او بگیرم و بتوانم هزینه موادم را تامین کنم. شب حادثه به سراغ همسرم رفتم تا بار دیگر از او پول بگیرم. همسرم در خانه ها کار می کرد و برایش سخت بود که پول زحمت هایش را من دود کنم. آن شب سر همین مساله باهم دعوایمان شد و ناخواسته دست به چاقو شدم و جانش را گرفتم. هرانا ۱۸ خرداد

خشونت خانگی؛ یک زن در تهران توسط همسرش به قتل رسید

مردی در تهران همسر خود را در مقابل چشمان دو فرزند خردسالش با ضربات چاقو به قتل رساند. متهم که تبعه کشور افغانستان است هم اکنون در بازداشت بسر میبرد. با حضور ماموران در محل حادثه مشخص شد که زن جوانی با ضربات چاقو به قتل رسیده است. بر اساس تحقیقات اولیه ماموران پلیس، این زن جوان در خانه خواهر خود در تهران توسط همسرش به قتل رسیده است. نهایتا متهم پس ساعاتی در خیابانی در جنوب شهر تهران بازداشت شد. هرانا ۲۲ خرداد

ایرانشهر؛ قتل یک دختر و پسر جوان با انگیزه ناموسی

یک دختر و پسر اهل شهرستان ایرانشهر از توابع استان سیستان و بلوچستان، با انگیزه ناموسی توسط بستگان دختر با شلیک اسلحه گرم به قتل رسیدند. هویت قربانیان تاکنون احراز نشده است.گفتنی است شنبه ١٩ خردادماه ١٤٠٣، یک دختر به دلیل رابطه با یک پسر جوان، به دست عموی خود با شلیک از طریق اسلحه ساچمه‌ای به قتل رسید. پیش از این و در روز پنجشنبه ١٧ خردادماه، نیز پسری که با این دختر قربانی رابطه داشته، توسط بستگان دختر با شلیک گلوله ساچمه‌ای به قتل رسیده بود.هه‌نگاو ۲۳ خرداد

خشونت خانگی؛ یک زن در تهران توسط همسرش به قتل رسید

اواسط خردادماه، یک زن در تهران توسط همسرش با ضربات چاقو به قتل رسید. متهم پس از بازداشت، انگیزه خود را “اختلافات خانوادگی” عنوان کرد. رئیس پلیس آگاهی پایتخت در این خصوص گفت: شامگاه چهارشنبه شانزدهم خرداد، کارکنان انتظامات یکی از بیمارستان‌ های تهران از طریق تماس تلفنی با مرکز فوریت‌ های پلیسی ۱۱۰، مرگ مشکوک زن جوانی را روی تخت بخش اورژانس گزارش کردند. بررسی‌ های اولیه هم نشان می‌داد که مقتول در جریان درگیری در خانه خود توسط شوهرش به قتل رسیده است. در نهایت متهم بازداشت و در بازجویی ها مدعی شد: به خاطر اختلافات خانوادگی با همسرم خانه را ترک کردم اما هر چند روز یک بار به سراغ همسرم می‌ آمدم تا پولی از او بگیرم و بتوانم هزینه موادم را تأمین کنم؛ شب حادثه به سراغ همسرم رفتم تا بار دیگر از او پول بگیرم. همسرم در خانه‌ های مردم کار میکرد و برایش سخت بود که پولش را برای من خرج کند. سر همین موضوع درگیر شدیم و ناخواسته دست به قتل زدم. هرانا ۲۳ خرداد

خشونت خانگی؛ یک زن در بندرعباس توسط همسرش به قتل رسید

بیست و دوم خردادماه، یک زن در بندرعباس توسط همسرش به قتل رسید. متهم پس از بازداشت، “اختلافات خانوادگی” را انگیزه این اقدام عنوان کرد. فرمانده انتظامی هرمزگان در این خصوص توضیح داد: در ساعت ۱۶:۵۹ روز مذکور در پی اعلام خبری به مرکز فوریت‌ های پلیس ۱۱۰ مبنی بر قتل خانمی در منزل، بلافاصله ماموران پلیس آگاهی و گشت انتظامی کلانتری ۱۶ بندرعباس در محل حاضر و نسبت به بررسی دقیق موضوع اقدام کردند. علی اکبر جاویدان در ادامه افزود: متهم که همسر مقتول بود، پس از بازداشت، به قتل اعتراف و “اختلافات خاوادگی” را انگیزه اقدامش عنوان کرد. نهایتا او جهت تکمیل پرونده به مرجع قضایی تحویل داده شد. هرانا ۲۴ خرداد

خشونت خانگی؛ یک زن در قزوین توسط همسرش به قتل رسید

مردی در قزوین همسر ۲۱ ساله خود را در پی اختلافات خانوادگی خفه کرده و به قتل رساند. متهم پس از این واقعه، بازداشت و به زندان منتقل شد. جانشین فرمانده انتظامی استان قزوین در این خصوص گفت: با اعلام مرکز فوریت های پلیس ۱۱۰ مبنی بر یک مورد فوت مشکوک در حوزه بخش طارم سفلی، بررسی موضوع و تحقیق از خانواده متوفی در دستور کار ماموران انتظامی پاسگاه کوهگیر قرار گرفت. داود عبدالمالکی افزود: با اظهارات ضد و نقیض همسر متوفی و اطرافیان، موضوع به پلیس آگاهی ارجاع داده شد که در تحقیقات کاراگاهان مشخص شد که قاتل ۲۴ ساله به دلیل اختلاف با همسر ۲۱ ساله اش و در پی عصبانیت و فشردن گلوی مقتول، وی را به قتل رسانده است. هرانا ۲۹ خرداد

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ٣: حق حیات برای همه

ماده ۸: رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۲۲: حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی

خودکشی:

صحنه؛ خودکشی فرهاد بیگی‌ گروسی از بازداشت شدگان جنبش ژن ژیان ئازادی

فرهاد بیگی گروسی شهروند کُرد پیرو آیین یارسان و از بازداشت شدگان جنبش ژن ژیان ئازادی در شهرستان صحنه از توابع استان کرمانشاه، به دلیل فشار مستمر نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران و همچنین احضار مبنی بر بازداشت و انتقال به زندان اوین، اقدام به خودکشی و به زندگی خود پایان داد. گفته می‌شود طی حدوداً چهار ماه گذشته فرهاد بیگی گروسی تحت فشار مداوم و مستمر نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بوده و اخیراً به وی اعلام شده است که باید خود را به زندان دیزل‌آباد کرمانشاه معرفی و از آنجا به زندان اوین تهران منتقل شود. هه‌نگاو ۲۱ خرداد

خودکشی دو نوجوان در تبریز و شیراز/ یک تن نجات یافت

یک دختر دوازده ساله در تبریز از طریق پریدن از ارتفاع دست به خودکشی زد و جان خود را از دست داد. در این گزارش بدون اشاره به هویت این دختر دوازده ساله آمده است؛ این نوجوان در یکی از مناطق تبریز در حالی که تلفن همراهش در دستش بود، از طریق پریدن از طبقه پنجم ساختمان محل زندگی خود، دست به خودکشی زد و جان خود را از دست داد. همچنین یک دختر هفده ساله در شیراز قصد داشت با پریدن از بالای پل عابر پیاده دست به خودکشی بزند که با حضور نیروی انتظامی و امدادی موفق به این اقدام نشد. هرانا ۲۹ خرداد

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ٣: حق حیات برای همه

ماده ۸: رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۲۲: حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی

نامه و بیانیه:

نامه اعتراضی لقمان امین پور از زندان قزلحصار کرج در رابطه با پرونده موسوم به آتش سوزی زندان اوین

لقمان امین پور، زندانی سیاسی محبوس در زندان قزلحصار کرج و یکی از متهمین پرونده موسوم به آتش سوزی زندان اوین، با نگارش نامه ای در خصوص جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده آتش سوزی اوین عنوان کرد که “اگر حضور مردم در جلوی زندان برای همبستگی با زندانیان نبود شاید هیچ کدام از ما هم الان زنده نبودیم که در دادگاه نمایشی شرکت کنیم. در حالی که همین دادگاه و امثالهم و سازمان زندان‌ها و قوه قضاییه هم بخش‌های مختلف این سیستم سرکوب بوده و هستند؛ اگر کمک به زندانیان برای نجات جانشان و خلاصی از خفگی و زنده زنده سوختن، افساد فی الارض و اخلال و تمرد است پس من به این اتهامات انتسابی افتخار هم میکنم.” هرانا ۳۰ خرداد

 

کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایرانی



source https://aghvam.bashariyat.org/?p=93539