گزارش صوتی و تصویری لایو اینستاگرام کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایرانی در تاریخ ۷ آوریل ۲۰۲۵
source https://aghvam.bashariyat.org/?p=102713
من با عقیدهی تو مخالفم اما حاضرم که جانم را فدا کنم تا تو هم آزادنه عقیدهات را بیان کنی.
گزارش صوتی و تصویری لایو اینستاگرام کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایرانی در تاریخ ۷ آوریل ۲۰۲۵
خبرگزاری هرانا – در پی تعقیب و گریز نیروهای نظامی در منطقه سهل آباد در شهرستان نهبندان یک سوختبر جان خود را از دست داد و تنی دیگر مصدوم شد. در این واقعه نیروهای نظامی اقدام به انداختن خارک (پنچرکن) کردند که منجر به واژگونی خودروی سوختبر مذکور شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، جمعه ۲۲ فروردین ماه ۱۴۰۴، یک سوختبر در پی تعقیب و گریز نیروهای نظامی، جان خود را از دست داد و یک سوختبر دیگر مصدوم شد.
در این گزارش هویت سوختبر جان باخته، حسن چمن پیرا (براهویی)، حدودا ۳۰ ساله، فرزند رحیم، پدر سه فرزند و اهل روستای کرتآباد از توابع شهرستان زیرکوه استان خراسان جنوبی گزارش شده است.
براساس این گزارش، نیروهای نظامی ابتدا با استفاده از نورافکن، دید راننده را مختل کردند و سپس با انداختن خارک (پنچرکن) منجر به واژگونی خودرو شد. در این واقعه که در ایست بازرسی سهلآباد واقع در استان خراسان جنوبی صورت گرفته است، راننده به شدت زخمی شد و دیگر سرنشین این خودرو جان خود را از دست داد.
در بخشی از گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۳، به شهروندانی که توسط ارگانهای نظامی کشته و یا زخمی شدهاند پرداخته شده است.
در طول سال ۱۴۰۳، مجموعا ۳۵۵ شهروند هدف شلیک نیروهای نظامی قرار گرفتند، که از میان آنها ۱۵۶ شهروند جان خود را از دست دادند، که این آمار شامل جان باختن ۳۱ کولبر، ۴۲ سوختبر و ۸۳ شهروند دیگر میشود. ۱۹۹ شهروند نیز به واسطه شلیک بی ضابطه اعضای ارگانهای نظامی مجروح شدند که از این تعداد ۱۰۵ نفر کولبر، ۵۱ شهروند عادی و ۴۳ نفر سوختبر هستند. به علاوه، ۱۹ سوختبر نیز در پی تعقیب و گریز نیروهای نظامی دچار حادثه شدند. از این میزان ۵ سوختبر کشته و ۱۴ سوختبر دیگر نیز مجروح شدند.
خبرگزاری هرانا –1404/01/24
خبرگزاری هرانا – محکومیت ۱۰ سال حبس مهدی مسکین نواز، زندانی سیاسی محبوس در زندان بندر انزلی، پس از پذیرش اعاده دادرسی و رسیدگی مجدد در شعبه ۲۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، به پنج سال و شش ماه حبس کاهش یافت.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حکم حبس مهدی مسکین نواز کاهش یافت.
علی شریف زاده اردکانی، وکیل دادگستری امروز یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴، با انتشار مطلبی اعلام کرد که با پذیرش اعاده دادرسی مهدی مسکین نواز و ارجاع پرونده وی به شعبه ۲۱ دادگاه تجدیدنظر، حکم موکلش از ۱۰ سال حبس به پنج سال و شش ماه کاهش یافته است.
در دی ماه ۱۴۰۳، درخواست اعاده دادرسی مهدی مسکین نواز در دیوان عالی کشور پذیرفته و پرونده او برای رسیدگی مجدد به شعبه هم عرض در دادگاه تجدیدنظر ارسال شد.
این زندانی در تاریخ ۱۷ شهریور ۱۴۰۳، جهت تحمل دوران محکومیت حبس خود بازداشت و به زندان بندر انزلی منتقل شد.
آقای مسکین نواز، در تیرماه سال ۱۴۰۲ بابت پرونده ای که در دوران حبس علیه وی گشوده شده بود، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام “تشکیل گروه به قصد برهم زدن امنیت کشور” به ۱۰ سال حبس و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به یک سال حبس محکوم شد. همچنین این شهروند در باب مجازات تکمیلی به منع اقامت در استان تهران و استانهای مجاور آن و منع خروج از کشور به مدت دو سال محکوم شده بود.
مهدی مسکین نواز، متولد ۱۳۵۸، متاهل، پدر عسل مسکین نواز، ساکن بندر انزلی است که به واسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت قضایی را داشته است.
خبرگزاری هرانا –1404/01/24
خبرگزاری هرانا – داوود حدادینیا، شهروند ساکن شهرستان بهمئی، علیرغم گذشت ۸۶ روز از زمان بازداشت، همچنان به صورت بلاتکلیف در زندان یاسوج نگهداری میشود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، داوود حدادینیا کماکان در بازداشت موقت به سر میبرد.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند، ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “۸۶ روز از بازداشت داوود حدادینیا گذشته و او همچنان در زندان یاسوج در بلاتکلیفی به سر میبرد. وی که به اختلال روانی مبتلا است، با شرایط نامساعدی در زندان مواجه است. با این حال، تاکنون اتهامات او مشخص نشده و اقدامی نیز برای آزادی موقت این شهروند صورت نگرفته است.”
داوود حدادی نیا در تاریخ ۲۸ دی ماه ۱۴۰۳، پس از برگشت به ایران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. این شهروند در تاریخ ۲۸ آذر سال گذشته، توسط شعبه دادگاه انقلاب شهرستان بویراحمد از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به تحمل شش ماه حبس تغزیری محکوم شده است.
همچنین، آقای حدادی نیا اواخر اسفند ۱۴۰۲، توسط شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری دو شهر لیکک، از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی و از طریق بستر شبکه اجتماعی اینستاگرام”، به سه ماه و یک روز حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی محکوم شد. محکومیت آقای حدادی در پی تسلیم به رای به دو ماه و ۹ روز حبس کاهش یافت. داود حدادی نیا، شهروند اهل شهرستان بهمئی در تاریخ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.
داوود حدادی نیا پیش از این نیز از بابت فعالیت های خود سابقه بازداشت و برخورد های قضایی را داشته است. وی همزمان با اولین سالگرد جانباختن مهسا (ژینا) امینی، توسط نیروهای امنیتی در این شهرستان بازداشت و در تاریخ هفدهم مهرماه با تودیع وثیقه از زندان دهدشت آزاد شده بود.
خبرگزاری هرانا –1404/01/23
خبرگزاری هرانا – روز سه شنبه ۱۹ فروردین ماه، پیمان شیخ الاسلامی شهروند اهل سنندج توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کولبرنیوز، یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در سنندج بازداشت شد.
هویت این شهروند، پیمان شیخ الاسلامی، اهل سنندج گزارش شده است.
در این گزارش آمده است، بازداشت آقای شیخ الاسلامی روز سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴، بدون ارائه حکم قضایی توسط نیروهای امنیتی در سنندج صورت گرفته است.
تاکنون از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.
خبرگزاری هرانا –۱۴۰۴/۰۱/۲۱
خبرگزاری هرانا – امروز چهارشنبه ۲۰ فروردین ماه، جلسه دادرسی به اتهامات چیاکو قربهای شهروند اهل سنندج در شعبه یکم دادگاه انقلاب این شهرستان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کولبرنیوز، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات چیاکو قربهای برگزار شد.
این جلسه امروز چهارشنبه ۲۰ فروردین ماه در شعبه یکم دادگاه انقلاب سنندج برگزار شد. در این دادگاه، آقای قربهای از بابت اتهاماتی همچون تبلیغ علیه نظام و اخلال در نظم و آسایش عمومی به دفاع از خود پرداخت.
در بهمن ماه سال گذشته، چیاکو قربهای توسط نیروهای امنیتی در سنندج بازداشت و پس از چندی با تودیع وثیقه آزاد شد.
خبرگزاری هرانا –۱۴۰۴/۰۱/۲۰
خبرگزاری هرانا – پرونده قضایی مجید توکلی، فعال سیاسی، مشمول عفو شده و مختومه اعلام شد. وی پیشتر به تحمل دو سال حبس و مجازاتهای تکمیلی محکوم شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پرونده قضایی مجید توکلی مختومه شد.
مریم تابنده، همسر آقای توکلی با انتشار مطلبی اعلام کرد که روز جاری، پرونده این فعال سیاسی شامل عفو شده و مختومه اعلام شده است. به گفته وی درخواست آزادی مشروط و اعاده دادرسی مجدد آقای توکلی در بهمن ماه سال گذشته به ثبت رسیده بود.
مجید توکلی در دی ماه سال ۱۴۰۳، توسط شعبه ۲۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران از بابت اتهام اجتماع و تبانی به دو سال حبس محکوم شد. وی همچنین از باب مجازات های تکمیلی به منع خروج از کشور، منع اقامت در تهران و منع فعالیت در فضای مجازی به مدت دو سال محکوم شده بود.
احکام مذکور پس از نقض رای شش سال حبس وی توسط دیوان عالی کشور و ارجاع پرونده به شعبهای همعرض صادر شد.
آقای توکلی در تاریخ ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲، جهت تحمل دوران محکومیت خود راهی زندان اوین شد و حدود ۱۰ ماه بعد، به دنبال توقف اجرای حکم حبس با تودیع وثیقه از این زندان آزاد شد.
این فعال سیاسی در تاریخ ۱ مهرماه ۱۴۰۱، در رابطه با اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد. وی نهایتا در تاریخ ۲۸ آذر ماه همان سال، با تودیع وثیقه از زندان آزاد شد.
مجید توکلی، فعال سیاسی پیش از این نیز به واسطه فعالیتهای خود سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است.
خبرگزاری هرانا –۱۴۰۴/۰۱/۱۷
کلیپ مراسم دورهمی عید نوروز ( بخش اول ) ، روابط عمومی و امورصدا تصویر کانون دفاع از حقوق بشر در ایران
خبرگزاری هرانا – مرضیه فارسی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، با وجود وضعیت جسمانی نامناسب از رسیدگی تخصصی پزشکی و اعزام به مراکز درمانی محروم مانده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مرضیه فارسی دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری میکند.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این زندانی سیاسی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “خانم فارسی از بیماری قلبی، سرگیجههای مداوم، سردرد، حالت تهوع و ضعف شدید جسمانی رنج میبرد. وی پیشتر نیز به سرطان سینه مبتلا بوده و تحت عمل جراحی قرار گرفته است. اما پس از بازداشت و انتقال به زندان، او را جهت انجام معاینات تخصصی پزشکی به بیمارستان اعزام نکردند. امری که به وخامت وضعیت جسمانی او منجر شده و در حال حاضر سلامت وی در وضعیت نگران کنندهای قرار دارد.”
خانم فارسی در تاریخ ۲۵ بهمن ۱۴۰۲، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، به ظن عضویت در گروه های مخالف نظام به ۱۵ سال حبس محکوم شد.
مصادیق اتهامی مورد استناد قاضی برای صدور این حکم مشخص نیست، اما ایمان افشاری قاضی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، سابقه متعددی در صدور احکام ناعادلانه برای فعالان سیاسی دارد.
جلسه دادرسی به اتهامات خانم فارسی اوایل بهمن ماه همان سال، به صورت غیابی در شعبه مذکور برگزار شده بود.
در تاریخ ۳۰ مردادماه ۱۴۰۲، مرضیه فارسی توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد. او چندی بعد طی یک تماس تلفنی با خانواده خود از انتقالش به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین خبر داد. وی در نهایت چندی بعد به بند زنان این زندان منتقل شد.
مرضیه فارسی پیش از این نیز از بابت فعالیت های خود سابقه بازداشت و تحمل حبس را داشته است.
خبرگزاری هرانا –۱۴۰۴/۰۱/۱۴
خبرگزاری هرانا – سید ابوالحسن منتظر، زندانی سیاسی ۶۵ ساله محکوم به اعدام، در پی شرایط نامساعد جسمی از زندان قزلحصار کرج به بیمارستان منتقل شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سید ابوالحسن منتظر از زندان قزلحصار کرج به بیمارستان منتقل شد.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این زندانی سیاسی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: در پی اعتراض آقای منتظر به حجم و کیفیت پایین غذا در زندان اوین و تبعیض بین زندانیان این زندان، او به بخش قرنطینه واحد سه زندان قزلحصار کرج منتقل شد. این انتقال با اعمال خشونت ماموران و ضرب و شتم آقای منتظر همراه بود. به دلیل شرایط نامناسب محیط و عدم وجود تهویه مناسب در محل نگهداری آقای منتظر در زندان قزلحصار کرج، او با مشکلات تنفسی، قلبی و فشار خون ۱۸.۵ مواجه شد. به دلیل شرایط نامساعد جسمی، او روز گذشته به بیمارستان رجایی کرج منتقل شد و کماکان تحت درمان است.
آقای منتظر به بیماریهای متعددی از جمله مشکلات قلبی، ریوی، سنگ کلیه، آرتروز و اختلالات مجاری ادراری مبتلاست. در پاییز سال گذشته آقای منتظر به بیمارستان اعزام شد، اما بدون رسیدگی پزشکی و درمان مکفی، به زندان بازگردانده شد.
سیدابوالحسن منتظر در تاریخ یکم دی ماه سال ۱۴۰۲ در تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
اواسط مهرماه سال گذشته ، این زندانی سیاسی به همراه هفت متهم دیگر به نام های وحید بنی عامریان، پویا قبادی، سیدعلی تقوی سنگدهی، سیدمحمد تقوی، اکبر دانشفر، بابک علیپور و مجتبی تقوی، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری محاکمه شدند.
سید ابوالحسن منتظر، اوایل آذرماه سال گذشته از بابت اتهام بغی از طریق عضویت در گروه های مخالف نظام به اعدام محکوم شد. او از بابت اتهام اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور نیز حکم پنج سال حبس تعزیری دریافت کرد.
لازم به ذکر است، در این پرونده پنج متهم دیگر به نام های اکبر دانشور کار، بابک علیپور، پویا قبادی بیستونی، وحید بنیعامریان و سیدمحمد تقوی به اتهام بغی از طریق عضویت در گروه های مخالف نظام به اعدام محکوم شدند. همچنین این افراد به همراه سید علی تقوی سنگدهی و سید مجتبی تقوی سنگدهی، به حبس های طولانی مدت و تبعید محکوم شدهاند.
سید ابوالحسن منتظر از زندانیان سیاسی دهه ۶۰، پیشتر در سال ۱۳۹۷ توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و چندی بعد آزاد شد. وی در نهایت توسط دادگاه انقلاب تهران به پنج سال حبس محکوم شد. آقای منتظر در سال ۹۹ جهت تحمل حبس به زندان منتقل شد و در فروردین ماه ۱۴۰۲ پس از تحمل سه سال حبس به دنبال صدور بخشنامه عفو از زندان رجایی شهر کرج آزاد شده بود.
خبرگزاری هرانا –۱۴۰۴/۰۱/۱۳