ردپای ازدواج مصلحتی در سهمیههای پزشکی برای خانواده جانبازان آشکار شد. تا حالا اگر برای گرفتن اقامت یک کشور دیگر مصلحتی ازدواج صورت میگرفت معلوم شده است برای قبولی در رشتههای پزشکی، عدهای هم مصلحتی به عقد جانبازی درمیآیند و پس از قبولی در رشته پزشکی صیغه طلاق جاری میشود. خبری هم طی آن در فضای مجازی پخش شد که : فردی که درصد قابل قبولی «جانبازی» داشته است ۴ دختر داوطلب کنکور را در ازای دریافت نفری ۱۰۰ میلیون تومان به عقد خود درآورده است. به این ترتیب هر ۴ دختر همسر جانباز محسوب شده و با استفاده از این سهمیه در کنکور قبول شده و پس از قبولی طلاق گرفتهاند. چون هیچ عمل زناشویی بین این افراد صورت نگرفته، قانوناً میتوانند شناسنامهی المثنی درخواست کنند.
چطور خیلی راحت رشته پزشکی قبول بشیم؟
از روز گذشته ویدیوی جدیدی هم با عنوان «چطوری خیلی راحت رشته پزشکی قبول بشیم؟» در فضای مجازی جنجال جدیدی راه انداخته است. فردی که خودش را مدرس معرفی میکند اطلاعاتی در مورد نحوه سوء استفاده از سهمیه جانبازان برای ورود به رشتههای پزشکی ارایه میکند. وی در این ویدیو اینطور میگوید که: «سال گذشته یکی از دانشآموزان من با مراجعه به من گفت که میخواهم همسر یک جانباز بشوم و از سهمیه فرد جانباز در کنکورم استفاده کنم و بعد از کنکور از آن فرد طلاق بگیرم. این خانم گفت، فرد جانباز مبلغ ۳۰ میلیون تومان از من دریافت میکند و پرسید آیا سهمیه ۲۵ درصدی ایثارگری ارزش ۳۰ میلیون تومان را دارد یا نه؟ این خانم بعد از ازدواج با فرد جانباز در کنکور شرکت کردند و در رشته پزشکی در دانشگاه دولتی قبول شدهاند. من با مشاهده کارنامه قبولی این خانم متوجه شدم که درس زیست را ۴ درصد و زبان انگلیسی را هم منفی زده بودند. بقیه درصدها هم درصدهای بالایی نبود. اگر این خانم سهمیه ۲۵ درصدی را نداشت در هیچ رشته پزشکی و پیراپزشکی در هیچ دانشگاه دولتی و غیردولتی شانس قبولی نداشت، حتی در رشته پرستاری.»
۴ دهه اعتراض و بیش از ۱۳ هزار پرونده خطای پزشکی
وقتی معاون آموزشی وزیربهداشت در مردادماه امسال با انتقاد از اینکه بیش از ۶۰ درصد دانشجویان رشتههای علوم پزشکی بر اساس سهمیه وارد دانشگاهها میشوند، آنها که پیش از این هم نگرانی خود را از سیستم سلامت کشور بیان کرده بودند خواستار رسیدگی مجلس شدند. بحث سهمیهها بیش از ۴ دهه جنجال برانگیز بوده و منجر به اعتراض داوطلبان کنکور و دانشجویان شده و حتی در یکی دو سال اخیر برخی معترضان در مقابل ساختمان مجلس و وزارت با برگزاری تجمعات اعتراضی خواستار پایان دادن به این وضعیت شدند. چرا که آنان معتقدند تخصیص سهمیه در کنکور ضمن این که به اعتبار علمی کشور لطمه میزند، نوعی تبعیض و مغایر با عدالت آموزشی است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر