پس از چندین روز بی خبری از پرهام پروری زندانی سیاسی تبعیدی و نگرانی خانوادە از وضعیت سلامت وی و اطلاع رسانی ههنگاو از این موضوع، این زندانی در پی تماسی از زندان ایرانشهر،از ضرب و شتم شدید خود توسط دیگر زندانیان و انتقال بە بیمارستان و سلول انفرادی خبر دادە است.
بر طبق گزارش رسیدە بە سازمان حقوق بشری هەنگاو، طی روزهای اخیر پرهام پروری، زندانی سیاسی کە در حال حاضر حکم حبس ١٠ سال زندان و تبعید خود را در زندان ایرانشهر میگذراند، توسط تعدادی از زندانیان محبوس در این زندان، مورد ضرب و شتم قرار گرفتە کە در پی آن بە بیمارستان و پس از آن توسط ادارە زندان بە انفرادی منتقل شدە است.
بنابر گفتەهای خانم سروە سوزنی مادر پرهام، تعدادی از زندانیانی کە پرهام را مورد ضرب و شتم قرار دادەاند، با پرتاب فلاسک چای بە سوی او، همزمان موجب شکستی استخوان بالای چشم و پارگی، همچنین سوختگی شدید قسمتهایی از جسم پرهام شدە است.
هەنگاو روز گذشتە با انتشار گزارشی از وضعیت پرهام پروری محبوس در زندان ایرانشهر اعلام کردە بود کە پرهام طی هفتەهای گذشتە هیچ تماسی با خانوادە نداشتە و این بی خبری موجب نگرانی خانوادە از وضعیت سلامتی فرزندشان شدە است.
قابل ذکر است کە پرهام پروری در زندان ایرانشهر، بدون در نظر گرفتن مادە تفکیک و طبقەبندی زندانیان، در میان زندانیان جرائم عادی و مجرمان خطرناک نگەداری میشود.
پرهام پروری، جوان ورزشکار اهل سقز در جریان جنبش “ژن، ژیان، ئازادی” در تهران با ضربوشتم شدید بازداشت و پس از صدور حکم در تاریخ ٢٣ دی ماه ١٤٠٢ (١٣ ژانویە ٢٠٢٤) بە صورت مخفیانه به زندان ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان تبعید شد.
خردادماه سال ۱۴۰۲ مهندس پرهام پروری، توسط شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی “عموزاد” بابت اتهام “محاربه” به ده سال حبس و تبعید به زندان جاسک در استان هرمزگان و در خصوص اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” به پنج سال حبس محکوم شد.
این حکم به طور رسمی روز سهشنبه ٣٠ خرداد ماه، به خانواده مهندس پرهام پروری ابلاغ شد. جلسه دادگاه این شهروند در حالی روز یکشنبه ٧ خرداد ماه ١۴٠٢ برگزار شده که دو نوبت جلسه دادرسی به اتهامات وی، به تعویق افتاده بود.
حکم مذکور پس از اعتراض مازیار طاطایی، وکیل مدافع این زندانی سیاسی به شعبه ۹ دیوان عالی کشور ارجاع و در آذر ماه همان سال عیناً تایید شد.
پرهام پروری که در روز ١٨ آبان ١۴٠١، با اتهام محاربه از سوی دادسرای اوین مواجه شده بود، روز یکشنبه ٢٠ فروردین ماه سال ١٤٠٢، همراه با ۲۰ زندانی سیاسی دیگر بدون اطلاع قبلی از زندان تهران بزرگ به زندان اوین منتقل شد.
این جوان اهل سقز روز دوشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۱، در حالی که از محل کار به منزل برمیگشت در میانه اعتراضات مردمی شهر تهران، با توسل به خشونت و ضرب و شتم توسط نیروهای حکومتی بازداشت شد، او در زمان بازداشت توسط ماموران امنیتی به شدت مورد شکنجه جسمی قرار گرفتە بود. همچنین در مدت بازجویی در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات درزندان اوین برای انجام اعترافات اجباری تحت فشار و تهدید قرار گرفتە بود.
هەنگاو؛ چهارشنبە ٩ مهر ١٤٠٣
source https://aghvam.bashariyat.org/?p=96831
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر